Carcinomatous Meningitis behandling

11/14/2010 by admin

Også kendt som leptomeningeal metastase eller meningeal carcinomatosis, carcinomatous meningitis forekommer i omkring fem mennesker ud af hver 100 patienter. Læger stadig kæmper for at finde en effektiv behandling.

Fakta

Carcinomatous meningitis opstår, når kræftceller spredes fra primære tumorer til hjernehinderne, der omgiver hjernen og rygsøjlen. Det sker ofte med bryst og hjernen kræft, men kan forekomme med enhver form for kræft, der metastaserer. Symptomer omfatter muskelsvaghed og tab af motorisk kontrol, hovedpine og nedsat kognitiv funktion. Uden behandling, kan patienterne leve kun to til tre måneder efter at være blevet diagnosticeret. Carcinomatous meningitis behandlingsmuligheder fokusere normalt på kontrollere symptomerne på sygdommen i stedet for at udrydde den. De omfatter stråling, kemoterapi og symptom forvaltning.

Stråling

Et kursus i behandling for carcinomatous meningitis er strålebehandling. Det er normalt udføres i korte kurser og er forholdsvis godt tolereret af patienterne. Til behandling af carcinomatous meningitis, er strålebehandling normalt rettet mod hjernen og meninges væv omkring den. Det er en effektiv valg til at hjælpe med at kontrollere symptomerne på sygdommen. Hvis strålebehandling gives i høj nok doser at forsøge at ødelægge de celler, der forårsager carcinomatous meningitis kan det medføre alvorlige nok suppression af knoglemarven produktionen forstyrrer den fortsatte behandling.

Kemoterapi--Intratekal

Når kemoterapi er valgt som en behandling for carcinomatous meningitis, er det normalt leveret intrathecally. For at injicere medicinen direkte ind i rygmarvskanalen, vil en læge udføre en lumbalpunktur. Hvis gentagne injektioner er planlagt, kan lægen implantat en Ommaya reservoir for at gøre løbet af kemoterapi lettere og mindre smertefuldt for patienten. Kemoterapi kan lindre symptomerne på carcinomatous meningitis og tilføje måneder til patientens forventede levetid.

Kemoterapi – intravenøs

I søger efter en mere effektiv behandling for carcinomatous meningitis, er læger begyndt at udforske mulighederne for at blive fundet i kemoterapi leveret intravenøst. Dette kursus i behandling eliminerer behovet for gentagne injektioner i rygmarvskanalen. Læger har set bedre resultater i nogle patienter, når kampene kræftlægemidler blev leveret både intrathecally og intravenøst.

Symptom Management

Fordi prognosen for patienter med carcinomatous meningitis er så dårlige endda med aggressive stråling eller kemoterapi behandlinger, fokus mange patienter og deres pårørende på symptom forvaltning. Målet er at lindre symptomer anlagt den ved carcinomatous meningitis og forbedre patienten tid. Stoffer til at fjerne smerter eller forbedre motorisk kontrol er givet, snarere end medicin for at forsøge at helbrede sygdommen.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com