Hvad er sen-bølge ligge?

08/28/2013 by admin

Hvad er sen-bølge ligge?

De sundhedsmæssige fordele af søvn er nogle gange ignoreret. Som du får travlt, du går i seng senere eller stå op tidligere, tænker du kan indhente underskuddet i weekenden. Sammenlignet med andre faser af søvn, kan en kronisk mangel på sen-bølge ligge gøre de mest alvorlige skader dit helbred. Forståelse søvn cyklus, herunder sen-bølge ligge, kan hjælpe dig med at træffe bedre beslutninger om din søvn vaner.

Definition

Sen-bølge ligge, også kaldet "dyb søvn," er ikke-hurtige øjenbevægelser søvn og er præget af et betydeligt fald i hyppigheden af hjernebølger. Den dybeste, mest genoprettende søvn, sen-bølge ligge udgør omkring 20 procent af total sleep-tid, ifølge WebMD. Sen-bølge ligge omfatter NREM faser tre og fire, hvor meget langsom delta bølgerne er de primære elektriske aktivitet registreres i hjernen.

Sen-bølge søvn spiller en afgørende rolle i at genoprette din fysiske energi. Ifølge HelpGuide.org, sen-bølge ligge hjælper med at stimulere vækst og udvikling, giver din krop en chance for at reparere beskadiget muskler og væv og øger dit immunforsvar. Sitet beskriver scenen-tre sveller som værende svært at vågne op og "groggy og desorienteret" Hvis vækket. I fase fire, når delta bølger er en endnu højere procentdel af hjerneaktivitet, er fysisk energi gendannet som blod er rettet mod musklerne.

Søvn arkitektur

Udtrykket "søvn arkitektur" refererer til de mønstre, der opstår, når du flytter gennem en nats søvn. Hvis du skulle undersøge en grafisk repræsentation af din hjerneaktiviteten under søvn, ville du se perioder af NREM søvn, under hvilken hjernebølger fald derefter stige i hastighed, efterfulgt af perioder med REM eller hurtige øjenbevægelser søvn. Du vil også se, at de længste og mest hyppige perioder med sen-bølge ligge opstå under den første halvdel af natten.

Som du fremskridt gennem NREM søvn og REM-søvn, du har fuldført en søvn cyklus. I en normal nattesøvn siger WebMD, REM søvn opstår om alle 90 minutter.

Søvnmangel

Kronisk søvnmangel kan have alvorlige helbredsmæssige konsekvenser. Dr. Timothy Morgenthaler, en søvn specialist på Mayo Clinic, siger folk, der ikke får nok søvn har svagere immunforsvar og er mere tilbøjelige til at blive syg efter virus eksponering end dem, der får mere søvn. Langsigtede virkninger af søvnmangel omfatter træthed, humørsvingninger og fedme. Du kan opleve mental svækkelse, såsom en mangel på kreativitet, svært ved at gøre beslutninger eller problemer med hukommelse og koncentration. Derudover placerer søvnmangel dig øget risiko for hjertesygdomme, diabetes og skade.

At få nok søvn

Gøre en indsats for at gå i seng omkring det samme tidspunkt hver aften og komme op omkring det samme tidspunkt hver morgen, giver dig syv til ni timer til at sove. Hvis efter at gøre så, du stadig kæmper for at komme ud af sengen, tale med din læge om at deltage i en sove undersøgelse at analysere din søvn og diagnosticere eventuelle lidelser såsom søvn apnø. I løbet af undersøgelsen vil du sove på en søvn center eller hospital hvor en tekniker vil foretage polysomnografi. MayoClinic.com siger, denne test registrerer søvn arkitektur, blod ilt niveauer, hjerte og respiration satser og øjet og ben bevægelser. En læge, der har specialiseret sig i søvn vil gennemgå resultaterne af undersøgelsen og om nødvendigt anbefale behandling såsom kontinuerlig positiv luftvejs tryk.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com