Tilstoppede hjernen arterier

10/29/2010 by admin

Nogle personer har en tilstand, hvor arterierne i hjernen gradvist blive tilstoppet med plaque og hærde. Plak kan udvikle inde i arterierne, når overskydende fedtstoffer og kolesterol er til stede i blodet. Den medicinske betegnelse for tilstoppede hjernen arterier er intrakraniel åreforkalkning. For de fleste mennesker er ingen symptomer til stede, indtil blodet kan ikke længere flyde gennem arterierne og de har et slagtilfælde.

Risikofaktorer

Risikofaktorer for udvikling tilstoppede hjernen arterier omfatter styrbar og noncontrollable faktorer. Risikoen for at udvikle hærdet hjernen arterier stigninger, hvis en person, der ryger, er overvægtig, eller lider af forhøjet kolesterol, diabetes eller forhøjet blodtryk. Chancerne for at have denne betingelse også stige hvis enkelt har allerede haft et slagtilfælde, har en familie historie af slagtilfælde eller hjertesygdom eller er af afrikansk-amerikanske, asiatiske og spansktalende arv.

Diagnose

Hvis tilstoppede arterier i hjernen er mistænkt, kan en læge være stand til at diagnosticere betingelsen ved at kigge på hvordan blodet flyder i hjernen. Dette kan gøres ved hjælp af x-ray teknologi eller lydbølger til at analysere blodgennemstrømning. I de fleste tilfælde, er hærdning af arterierne, hjernen ikke opdaget indtil et slagtilfælde er allerede sket.

Ikke-kirurgiske behandlinger

Der er en række metoder til at bremse udviklingen af tilstoppede hjernen arterier. Sund livsstilsændringer, herunder at tabe overvægt, vedtage en lav-kolesterol og fedtfattig kost, udøver, ikke ryge og kontrollere blodtrykket kan reducere plak-forårsager komponenter i blodet. En læge kan også ordinere medicin til at sænke forhøjet blodtryk og kolesterol. For at mindske chancen for et slagtilfælde, kan antitrombotiske lægemidler ordineres for at forhindre blodplader i at danne blodpropper. Blodfortyndende medicin for at tynde blodet kan også gives.

Kirurgiske behandlinger

Når arterie blokering i hjernen er svær, kan en læge anbefale kirurgiske procedurer til at åbne tilstoppede arterier. Ballonudvidelse udnytter en lille ballon, der er pumpet op i den blokerede område, komprimere plak mod arterievæggene. Stent er en anden proces, hvor en wire mesh tube er indsat i den tilstoppede arterie at åbne den og give blodgennemstrømning.

Overvejelser

Fordi symptomerne ikke er synlige med denne betingelse, vides det ikke præcis hvor mange mennesker lider af tilstoppede hjernen arterier. De National Stroke Association rapporter, i oktober, 2009, omkring 70.000 mennesker i USA har et slagtilfælde hvert år skyldes indsnævret eller tilstoppede arterier i hjernen. Mennesker, der er bekymrede, de kan i risiko for at udvikle denne betingelse bør konsultere en læge.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com