Tegn og symptomer på ekstrem dehydrering

07/09/2012 by admin

Tegn og symptomer på ekstrem dehydrering

Dehydrering opstår i varmt vejr, efter en hård træning session eller med et mildt anfald af maveinfluenza. Hvis der ikke tages skridt til at korrigere dehydrering i de tidlige stadier, vil du opleve tegn og symptomer på ekstrem dehydrering. Disse symptomer ske når din krop mangler de nødvendige væsker til at fortsætte med at fungere normalt. Det er en medicinsk nødsituation og har brug for øjeblikkelig behandling.

Tegn og symptomer

Tegn og symptomer på ekstrem dehydrering omfatter en meget tør og klæbrig-følelse mund, ekstrem tørst, irritabilitet og forvirring. Din puls og antallet af vejrtrækning vil fremskynde. Din hud føles tør og mister den elasticitet, der gør det hoppe tilbage til normal når klemt. Vandladning vil bremse eller stoppe. Mørk-farvet urin er også et symptom på dehydrering.

Årsager

Svær diarré og opkastning er en almindelig årsag til ekstrem dehydrering. Børn er i højere risiko på grund af deres mindre kropsstørrelse. En anden årsag til ekstrem dehydrering er feber og overdreven svedtendens. Du skal hele tiden erstatte væske mistet af sved og sved. Udiagnosticeret diabetikere har øget vandladning og er i fare for at blive dehydreret. Mennesker, der bor i store højder risikerer også at blive dehydreret. For at opretholde tilstrækkelig ilt niveauer i de højere luftlag, din vejrtrækning øges, så du udånder mere vanddamp.

Komplikationer

Kroppen mister elektrolytter samt vand når du blive dehydreret. Elektrolytter er mineraler som natrium, calcium, kalium og magnesium. Det er vigtigt at holde den rette balance af disse mineraler i kroppen, så det kan fungere. Hvis du lider af ekstrem dehydrering, vil du modtage intravenøs væske på hospitalet. Genbestilling af disse mineraler er vigtige for din krop til at genoptage normale funktion. Venstre ubehandlet, ekstrem dehydrering forårsager anfald, hjerneskade eller tab af menneskeliv.

Forebyggelse

For at bo hydreret, er det vigtigt at drikke vand og andre væsker på en regelmæssig basis. Tørst er ikke altid en pålidelig indikator for hydrering status, så du kan tjekke farven på din urin. Klar eller lys-farvede urinen betyder, at du er godt hydreret. Hvis du arbejder i varmt vejr, drik mere væske. Hvis du føler, du kommer ned med influenza, drik ekstra væske på de første tegn på sygdom. Hvis din urin bliver mørkt, din hud er tør, eller du bliver svimmel eller forvirret, genkende disse symptomer på ekstrem dehydrering og ringe 911 for at søge ekspert lægehjælp.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com