Sådan Care for tracheostomi patienter i hjemmet

07/07/2012 by admin

En trakeostomi er en procedure, hvor et snit er lavet i luftrøret. Formålet med en trakeostomi er normalt at give patienten at trække vejret gennem den deraf følgende åbning, også kendt som en stomi. Stomien kræver daglige opmærksomhed til at forhindre infektion, når patienten kommer hjem, især hvis patienten er i respirator.

Instruktioner

• Fyld en lille kop med opløsning af hydrogenperoxid. Fyld en anden kop med sterilt vand. Bed patienten om at lægge ansigt op og placere en sammenrullet håndklæde under patientens skuldre. Dette vil forårsage patientens hals til rette og gør det muligt at visualisere stomien lettere.

• Vask dine hænder og placere nogle vatsvabere Cup i opløsning af hydrogenperoxid. Ren huden omkring trakeostomi røret ved hjælp af en vatpind på hver fjerde af kredsen omkring stomien. Sikre, at du ikke tillader opløsningen af hydrogenperoxid i stomien eller trakeostomi røret.

• Nyd en vatpind i sterilt vand. Vatpind huden omkring stomien med en fugtet vatpind. Tør hud med en tør vatpind eller forud skårne tracheostomi gaze. Ændre tracheostomi bånd, hvis huden under båndene vises irriteret.

• Inspicere dressing på en nylig trakeostomi og erstatte det, hvis den er fugtig. Fold et stykke precut tracheostomi gaze til en U form og tuck det mellem trakeostomi røret og patientens hud. Vær omhyggelig med ikke at blokere åbningen af trakeostomi røret med gaze.

• Tjek stomien i en ældre trakeostomi til at sikre, at det ikke har nogen rødme eller udslæt. Du behøver ikke nødvendigvis at ændre dressing af en fuldstændig helbredt stomi, hvis huden er i god stand.

Tips & advarsler

  • Ikke hindre en trakeostomi røret.

Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com