Hvad betyder høj Thyroid niveauer?

05/13/2012 by admin

Hvad betyder høj Thyroid niveauer?

Skjoldbruskkirtlen er en meget lille kirtel foran halsen, der konverterer jod i hormon nødvendig for at regulere kroppens stofskifte. At have høj thyroid niveauer betyder at niveauerne vurderet (gennem en blodprøve) samtidig var skjoldbruskkirtlen producerer for meget thyroxin (T4) og/eller triiodothyronin (T3), de to hormoner, der udgør "thyroid hormonet." At have høj thyroid niveauer er tegn på en underliggende sundhedsmæssige tilstand, der resulterer i kirtlen bliver overstimuleret.

Hyperthyreoidisme

Virkningerne af høj thyroid niveauer er vejledende af hyperthyroidisme, hvoraf der findes flere forskellige underliggende årsager. Men uanset hvad der udløser høj thyroid niveauer, tegn og symptomer, patienter udviser er temmelig statisk. Fordi for meget skjoldbruskkirtelhormon betyder en øget stofskifte, omfatter høj skjoldbruskkirtlen symptomer uforklarligt vægttab, nervøsitet, angst, varme intolerance, rystelser, forhøjet blodtryk og en øget hvilepuls. Patienter med høje skjoldbruskkirtel niveauer kan have svært ved falder og opholder sig i søvn. Når hyperthyroidisme er avanceret, kan patienter være forpustet og udvikle muskelsvaghed. Lidelser, der føre til hyperthyroidisme ofte udvikler sig langsomt, vanskeliggør denne betingelse for Endokrinologi og skjoldbruskkirtlen specialister til at diagnosticere i sin vorden, som er kritiske for kræft i skjoldbruskkirtlen.

Graves' sygdom

Graves' sygdom er den mest almindelige form for hyperthyreoidisme, der resulterer i høje thyroid niveauer. Denne betingelse er faktisk en autoimmun sygdom, der forårsager antistoffer til at "angribe" skjoldbruskkirtlen i meget de samme måde antistoffer forårsage kroppen til at reagere på luftbårne allergener. Patienter med Graves' sygdom producere for meget thyroxin (T4). Nogle gange højt skjoldbruskkirtlen symptomer forbundet med Graves' sygdom omfatter væv bag patientens øjne påvirkes også forårsager pres bag de orbital sockets.

Skjoldbruskkirtlen knuder

Skjoldbruskkirtlen knuder kan også forårsage høje thyroid niveauer, fordi for meget T4 til at blive frigivet i kroppen. Knuder er næsten altid godartede i naturen, ikke er relateret til kræft i skjoldbruskkirtlen, og resultatet når klumper form i én lap af kirtlen. Ikke alle skjoldbruskkirtlen knuder vil medføre overproduktion af T4, dog.

Thyroiditis

Thyreoiditis opstår, når skjoldbruskkirtlen bliver betændt. Dette kan også medføre høje thyroid niveauer. Nogle typer af thyroiditis, såsom subakut thyroiditis, resultere i en udvidet, smertefulde skjoldbruskkirtlen, mens andre typer af thyroiditis er smertefri. Thyroiditis er typisk forbigående karakter og muligvis ikke omfattende medicinsk behandling.

Behandling af høj Thyroid niveauer

Patienter lider under høje skjoldbruskkirtlen symptomer bør se en læge, der er oplevet i endokrinologi og thyroidea lidelser. Høj skjoldbruskkirtlen symptomer er normalt behandles med oral anti-thyroid medicin, der hæmmer produktionen af skjoldbruskkirtelhormon, de mest almindelige er methimazol (Tapazole). Beta-blokkere er også givet i forbindelse med anti-thyroid medicin til at behandle højt blodtryk og bremse hjertefrekvens. Hyperthyroidisme symptomer begynder at gå væk i omkring seks uger, hvorunder tid høj skjoldbruskkirtel niveauer kan løse. Andre behandlinger, til hyperthyreoidisme omfatter radioaktivt jod, som indtages oralt "dræbe" skjoldbruskkirtlen, så det kan ikke længere producere thyroid hormon. Patienter, der vælger denne behandling vil blive Hypothyroide og kræver levetid hormonbehandling. Kun sjældent bliver operation for at fjerne skjoldbruskkirtlen nødvendigt. Denne indstilling er for patienter, der har en dårlig reaktion på anti-thyroid medicin eller radioaktivt jod therapy.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com