Tests for at bestemme polycystisk nyresygdom

08/07/2013 by admin

Tests for at bestemme polycystisk nyresygdom

Polycystisk nyresygdom er en genetisk lidelse, der er karakteriseret ved cyster i nyrerne, i sidste ende fortrængning normale væv. Cyster kan udvikle sig i andre organer i kroppen samt. Diagnosticering og behandling af symptomer er kritisk for at forsinke nyresvigt.

Hvad er polycystisk nyresygdom?

Polycystisk nyresygdom (PKD) er karakteriseret ved tilstedeværelsen af væske fyldte cyster i nyrerne, og andre steder i kroppen. Ifølge National Institute for Diabetes og Digestive og nyresygdomme, vil cirka halvdelen af PKD syge i sidste ende oplever nyresvigt.

Autosomal dominerende PKD diagnose

Autosomal dominerende PKD, den mest almindelige form for denne sygdom kan forblive symptomfri i mange år. Diagnosen er typisk bekræftet gennem slægtshistorie og nyre imaging via ultralyd, CT-scanning eller Mr. Gentest kan også afsløre autosomal dominerende PKD.

Autosomale Recessive PKD diagnose

Autosomale recessive PKD er ofte omtales som infantile PKD, da symptomer kan forekomme før fødslen. Utlrasound imaging kan registrere udvidet, unormalt formede nyrer, mens barnet er i livmoderen. Billeddannelse af leveren kan også afsløre abnormiteter vejledende af recessive PKD.

Management

I begge typer af PKD er det vigtigt at overvåge udviklingen af cyster, behandling af urinvejsinfektioner med antibiotika og behandle forhøjet blodtryk gennem medicin og kost.

Prognose

Der er ingen kur mod polycystisk nyresygdom. Forvaltning af symptomer er kritisk for at forsinke nyresvigt. I tilfælde af nyresvigt, kan dialyse og nyrer transplant betragtes.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com