Problemer med en halspulsåren

07/16/2013 by admin

Carotis arterierne leverer blod til din hjerne og ansigt. Disse arterier findes på begge sider af halsen (fælles carotis), i indre af dit ansigt omkring næsen (interne carotis) og omkring din kæbelinien (eksterne carotis). Der er flere problemer, som falder ind under det generiske navn for carotis arteriesygdom herunder stenose, åreforkalkning, blodprop, blodprop og perifere aneurisme.

Stenose

Carotis arterie stenose eller forsnævring af arterie, er forårsaget af opbygningen op af plak. Du kan have et slagtilfælde, hvis arterie bliver så snævre, at blodet ikke kan komme igennem til hjernen.

Åreforkalkning

Hærdning arterier eller åreforkalkning, kan også forekomme i carotis arterierne. Dette er svarende til stenose, bortset fra at plak hærder til et calcium-lignende materiale. Åreforkalkning kan føre til slagtilfælde, hvis ikke behandles. Undertiden bits af plaque bryde ud og forårsage blodpropper, som kan også forårsage slagtilfælde.

Blodprop

Blodprop er en blodprop, der danner i arterien og forbliver på ét sted. Det kan blokere blodtilførslen til hjernen, afhængigt af størrelsen af blodprop. Dette kan føre til et slagtilfælde.

Blodprop

Emboli rejser blodpropper, der kan ende i mindre arterier og afskære blodgennemstrømning. Disse kan rejse ind i hjernen og forårsager et slagtilfælde.

Perifere aneurisme

En aneurisme kan forekomme i nogen arterie. Det er kendt som en perifer aneurisme, når det ikke forekommer i aorta. En aneurisme er en bule i arterien, hvis ikke behandles kan briste.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com