Hvad betyder Alzheimers sygdom?

07/30/2013 by admin

Alzheimers sygdom (AD) er en progressiv, dødelig hjernesygdom. Det er den mest udbredte form for demens, hvilket er en hjernesygdom, der påvirker en persons evne til at udføre daglige aktiviteter.

Fakta

Alzheimers sygdom er ikke en uundgåelig del af aldringen, men som du alder, øger risikoen for at udvikle denne lidelse. Ifølge Mayo Clinic har næsten halvdelen af personer over 85 denne lidelse.

Symptomer

Mennesker med Alzheimers sygdom udvikler glemsomhed alvorlige nok til at blande sig med deres evne til at fungere i hjemmet. De kan blive desorienteret, forvirret og har svært ved at finde de rigtige ord eller udføre velkendte opgaver.

Årsager og risikofaktorer

En kombination af genetiske, livsstil og miljømæssige faktorer menes at være årsagen til Alzheimers sygdom. Den største risikofaktor er alder, som de fleste mennesker med denne sygdom er 65 eller ældre. Andre risikofaktorer omfatter familie historie af annonce, højt blodtryk, højt kolesteroltal og ukontrolleret diabetes.

Diagnose

Der er ikke en enkelt test, der kan diagnosticere Alzheimers sygdom. En række vurderinger bruges til at stille en diagnose, herunder laboratorietests, neuropsykologiske tests og hjernescanninger.

Behandling

Medicin kan ordineres for at forbedre tegn og symptomer, såsom søvnløshed, uro og depression. To medicin (cholinesterasehæmmere og memantin) er blevet godkendt af FDA til behandling af kognitive symptomer.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com