Hvad er lumbal Radiculitis?

05/12/2010 by admin

Hvad er lumbal Radiculitis?

Lumbal radiculitis er en smertefuld spinal problem, hvis oprindelse er i lænden af rygsøjlen, men kan oprette en række symptomer, der påvirker den plagede enkelte overalt fra den nederste del af ryggen til foden. Symptomer forbundet med lumbal radiculitis varierer, hvorefter nerve eller nerver er berørt. Der findes en række behandlingsmuligheder for betingelsen, herunder forskellige smerter forvaltning medicin, terapi og kirurgi.

Definition

Lumbal radiculitis er en samlebetegnelse for en smertefuld tilstand forekommende langs roden af nogen af de nerver, der strækker sig fra lavere (også kendt som) lænden af rygsøjlen. Smerten kan skyldes den Columna nerve bliver enten klemt, betændte, irriteret, eller ikke fungerer korrekt på grund af en manglende ordentlig blodforsyning. Mens de symptomer opleves af hver enkelt kan varierer meget afhængigt af, hvilke nerver påvirkes, er vedholdende smerte en fællesnævner i alle lumbal radiculitis tilfælde.

Typer

De forskellige typer af lumbal radiculitis bestemmes som nerver er berørt. En af de mest almindelige er iskias, i hvilken smerte, delvis tab af kontrol, følelsesløshed og svaghed i et ben eller nogle gange både ben og fod skyldes de problemer med enten iskiasnerven eller en af nerve rødder fodring i det. Komprimering af andre specifikke spinal nerver i lænden resultatet i forskellige specifikke symptomer.

Symptomer

Selv om smerten hver enkelte føles er specifikke for spinal nerver, der er berørt, er der nogle almindeligt erfarne symptomer af lumbal radiculitis; Disse omfatter smerter i nederste del af ryggen, ofte strækker sig ned gennem balde på den ene side og ind i benet på denne side; skarp smerter i hofte-regionen; og smerter langs bagsiden af benet, der kan betegnes som stikkende eller brændende. Mens smerten kan forøge eller formindske på bestemte tidspunkter og med visse aktiviteter eller holdninger, er de fleste syge enig at smerten aldrig helt mindskes.

Diagnose

Før en læge kan præcist diagnosticere lumbal radiculitis, skal der foretages en grundig lægeundersøgelse for at udelukke andre medicinske problemer. Efter andre betingelser har afkræftet, ville det næste skridt være en række scanninger, herunder en CT-scanning og en MR-scanning. Derudover ville test, som ser på overledning evne til den pågældende, såsom en Elektromyografi eller en evoked potentielle test, nervevæv blive brugt til at bestemme, hvis en bestemt nerve er blevet beskadiget. En arthrografi, hvor farvestof indsprøjtes i rygmarven for at tage røntgenbilleder af området pågældende, kan også være forpligtet til at få et bedre kig på alle potentielt berørte nerver.

Behandling

Lumbal radiculitis kan behandles i en række forskellige måder. Næsten alle behandlingsmuligheder falder ind under en af tre kategorier: smertebehandling, terapi eller kirurgi.

Smertestillende medicin, muskel relaxers, anti-inflammatoriske medicin og anæstesiologi er alle almindeligt anvendt til at hjælpe enkeltpersoner beskæftige sig med smerten af lumbal radiculitis. Når smerten er under kontrol, den enkelte kan dem videre til en af mange terapi muligheder, herunder fysioterapi, Massageterapi eller kiropraktik hjælp. Hvis terapi ikke afhjælpe ubehag, og især hvis smerten stammer med en discusprolaps, kirurgi kan være en meget vellykket mulighed.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com