Symptomer af gliom hjerne Tumor Progression

04/12/2014 by admin

En gliom er en type af primær hjernetumor. I modsætning til sekundære hjernesvulster, der bryder fra en tumor fra en kræft i en anden del af kroppen og rejser op i blodbanen, stammer primær hjernetumorer i hjernen eller rygmarven væv som en væksten af unormale celler. Typerne af celler, der er involveret i gliom hjernetumorer er glial celler, som er mere talrige end neuroner i hjernen.

Gliaceller

Glial celler er celler, der er i hjernen. Gliaceller er fem til 10 gange mere rigelige end neuroner i hjernen, og deres funktioner sortiment fra myelinating axon for at øge hastighed og styrke af elektriske signaler til at være en del af blod-hjerne barrieren omkring hjernen. Tre typer af gliaceller---astrocytter, oligodendrocytes og ependymalceller---kan føre til dannelse af en gliom hvis celler blive til kræft. I modsætning til andre typer af celler i hjernen har glial celler evnen til at gange og dividere.

Typer af Progression

Den sats, som gliom kan fremskridt afhænger af, hvilken type kræft det er: lav kvalitet eller high-grade. Hvis det er en lav kvalitet kræft, det vil vokse langsomt og symptomer vises over en periode. Hvis kræften er en høj kvalitet kræft, derefter tumoren vokser hurtigt, og symptomer vises hurtigere.

Symptomer

Der er en række symptomer for gliom hjernetumorer, afhængigt af, om den specifikke gliom påvirker astrocytter, oligodendrocytes eller ependymalceller. Symptomer omfatter anfald, hyppig hovedpine, kvalme, opkastning, svimmelhed og en ændret mental tilstand. Et andet symptom er ataksi, hvilket er hvor du har problemer med din saldo. Symptomer kan vises hurtigt efter symptomdebut; Det er imidlertid muligt, at tumor vil være asymptomatisk indtil tumor har nået en stor størrelse.

Diagnose

Læger vil første gennemgå en neurologisk eksamen, hvor de vil tjekke din syn, hørelse, balance, koordination og reflekser. En scanning af hjernen vil følge, enten en Mr eller CT-scanning, at se, hvor svulsten er placeret. For at bestemme, om svulsten er ondartet eller godartet, lægen vil udføre en biopsi på en stikprøve af tumor.

Behandling

Din behandlingsmuligheder vil afhænge af hvad du og din læge beslutter på. En faktor, der afgør, hvilken behandling vil virke bedst for dig er hvor i hjernen tumor er placeret og om kirurgi kan gøres sikkert. Andre behandlingsmuligheder omfatter strålebehandling, ekstern strålebehandling, fractionalized stereotactic strålebehandling, kemoterapi og molekylært målrettet behandling.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com