Fødevarer, der indeholder høje niveauer af vitaminer & kalium

03/29/2014 by admin

Fødevarer, der indeholder høje niveauer af vitaminer & kalium

Mange fødevarer indeholder høje niveauer af både vitaminer og kalium, et mineral salt. Vitaminer og kalium tjene mange funktioner i kroppen. A-vitamin er godt for øjnene og hjælper dig med at vedligeholde sunde hud og slimhinder. Det er en kraftig antioxidant, der neutraliserer frie radikaler, som angriber celler og forårsage sygdom. C-vitamin bygger immunitet i kroppen og er godt for tandkød og muskler. Kalium saldi væskestande i kroppen, gør det muligt for muskler til at fungere og understøtter nervesystemet.

Grøntsager

Mange grøntsager, såsom søde kartofler, har høje niveauer af både vitaminer og kalium. Søde kartofler har 542 milligram kalium og indeholde a-vitamin, tre B-vitaminer (thiamin, riboflavin, pyridoxin) og vitamin C, E og K. Andre kartofler indeholder 751 milligram kalium samt C-vitamin, K og E og flere B-vitaminer. Andre grøntsager, der indeholder høje niveauer af både kalium og vitaminer omfatter limabønner, amaranth blade, bambusskud, roer, butternut squash, rutabaga, rosenkål, spinat, squash, selleri og græskar.

Frugter

Hvad angår frugter, avocado indeholder 975 milligram kalium og vitamin A, B, C, E og K. bananer har 422 milligram kalium og en høj mængde af vitaminer. Andre frugter, der er høj i både vitaminer og kalium omfatter cantaloupe, abrikoser, nektariner, kirsebær og guava. Frugter typisk har flere mineraler, herunder indhold af kalium, end grøntsager.

En advarsel er, at folk kan få for meget kalium i deres system (Hyperkaliæmi). Kroppen kan normalt håndtere 4,7 gram. Undertiden vanddrivende medicin såsom amilorid kan drastisk øge disse niveauer. Normalt overskydende kalium udskilles fra nyrerne. Men hvis du oplever svaghed, uregelmæssig hjerterytme eller åndenød, du kunne have for meget kalium i dit system.

Hellefisk og kød

Helleflynder har de fleste kalium blandt kød (596 milligram). Det er også rig på B vitaminer og betragtes som et næringsstof-tæt mad. Torsk (460), Tyrkiet (465) og kylling (458) er også høj i kalium og indeholder en masse vigtige B-vitaminer. Alle disse kød indeholder også C-vitamin og andre vigtige vitaminer. Oksekød er en smule mindre kalium end andet kød, men det er den primære kilde til vitamin A.

Balance

De fleste grøntsager indeholder beta-caroten, som kroppen omdanner til a-vitamin. Det er derfor vigtigt at spise en velafbalanceret måltider med kød, grøntsager, frugt og korn. Du bliver nødt til at udlede dine vitaminer og kalium fra en række kilder.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com