Sår & ernæring

04/26/2014 by admin

Sår & ernæring

Sår typer og den måde, de er passet til varierer. Men hvad forbliver konstant er afbalanceret kost, der er afgørende for at hjælpe sår heler ordentligt. Når de ernæringsmæssige leverancer, der er nødvendige for sårheling kører lav, helbredende tid forlænger, øge muligheden for, at et sår kan blive smittet. Der er tre hovedkomponenter til god ernæring: fedt, kulhydrater og proteiner. Vitaminer og mineraler er også vigtigt, som er en stabil, daglige indtag af vand.

Fedtsyrer

Forskere ved at fedtsyrer er væsentlige til den helbredende proces, men deres rolle er ikke klart forstået. Forskere ved Ohio State University teoretisere, at fedtsyrer som omega-3 tilskynder den inflammatoriske proces omkring såret site. Det antages, at denne inflammatoriske proces øger produktionen af "cytokin," en immun celle stimulator. Immunsystemet sender hvide blodlegemer kaldet makrofager til de inficerede lokaliteter til at fremme heling.

Glukose

Når kroppen går gennem helingsprocessen, er der et øget behov for kulhydrater. Glukose i kulhydrater er en drivkraft i produktionen af adenosin trifosfat (ATP), som er en høj energi molekyle, der hjælper i heling. I bogen "Lehninger principper for biokemi", forfatteren Albert L. Lehninger forklarer, at raske celler har brug for en konstant diæt af ATP for at overleve. I løbet af den helbredende proces er ATP omdannes adenosin diphospate (ADP), en anden form for energi, der fremmer nye celler.

Protein

Proteiner spiller en aktiv rolle i den inflammatoriske proces og er nødvendige for produktionen af granulationsvæv i kroppen. Forfatteren Carrie Sussman beskriver væksten af granulationsvæv som positivt at kroppen undergår den helbredende proces. I sin bog "sår pleje: A Collaborative praksis manuelt forklarer hun, at granulationsvæv er faktisk dannelsen af bittesmå, forbundne blodkar, der fylder et sår. Når proteinindtag er knappe, kroppen er ikke tilstrækkeligt oprette granulationsvæv, og sårheling er forsinket.

Mineraler

Protein ville ikke kunne gøre sit arbejde ordentligt, hvis det ikke var for tilstedeværelsen af zink. Zink er et mineral, der er nødvendige for syntesen af protein og det spiller også en rolle i kroppens immunrespons under helingsprocessen. Ifølge American Society for ernæringsmæssige videnskaber, mener forskere, at zink kan også have vigtige anti-bakterielle egenskaber, der kan hæmme væksten af bakterier i nærheden af et sår websted. Kobber og jern er også vigtige ernæringsmæssige faktorer, når det kommer til sårpleje. Både støtte kroppen i sin produktion af kollagen, som øger sår opsving.

Vitaminer

Georgia State University, Institut for fysik, rapporterer, at uden C-vitamin, er der ingen kollagen. Ikke alene er C-vitamin afgørende for kollagen at hastigheder heling, det er også er en beskytter af vitamin A og E inde i kroppen. K-vitamin hjælper kroppen form en Koagulering protein kendt som "thrombin." Thrombin er vigtigt at healing fordi det aids i evne til at størkne proces, eller samling af blodplader, der tørrer og danner en sårskorpe. Endelig, B-vitamin hjælper med frigivelse af energi, kulhydrat og oprettelsen af ATP.

Vand

I hendes bog "Hurtig Reference til sår pleje" lovpriser forfatter Pamela A. Brown vigtigheden af vand i helingsprocessen. Sårede patienter skal minimum af to Potter vand dagligt. Den bedre hydreret en person er, jo lettere er det for kroppen til at helbrede sår og mindske risikoen for infektion.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com