10 fakta om tobaksmisbrug af

09/25/2016 by admin

Tobak er et almindeligt anvendte vanedannende stof, der er invaliderende for brugerens sundhed. Tobak er mest almindeligt anvendt i form af cigaretter, men også forbruges i cigarer, skrå og flere andre former. Brugen af tobak skader brugerens sundhed på mange måder, herunder betydeligt øger risikoen for at erhverve mange typer af kræft.

Tobaksrygning er den førende forebygges årsag of Death i USA

Rygning forårsaget næsten 467,000 dødsfald i USA i 2005, hvilket gør det den største forebygges dødsårsag i USA. De anden og tredje dødsårsager er højt blodtryk og fedme.

Rygning forårsager lungekræft

Ifølge National Cancer Institute er 90 procent af lungekræft dødsfald blandt mænd og 80 procent blandt kvinder resultatet af brug af tobak.

Tobak er vanedannende

Tobak indeholder et vanedannende stof kaldet nikotin. Nikotin medfører langsigtede ændringer i hjernen, der danner en afhængighed.

Nikotin forårsager ikke direkte tobak sundhedsmæssige konsekvenser

Mens nikotin er et yderst vanedannende stof, er det kun mildt giftigt i forhold til mange andre kemikalier i tobak. Stoffer såsom carbonmonoxid, cyanid og tjære, som alle findes i tobak, bidrager til risikoen for kræft og andre tobaksrelaterede sundhedsmæssige komplikationer.

Fra 2008 røget Over 46 millioner mennesker i USA

I 2008 var der 24,8 millioner mænd og 21,1 millioner kvinder, der røget i USA.

Der er Over 4.000 kemikalier i tobak

Af de 4.000 kemikalier i tobak, over 100 er kendt giftstoffer og 63 er kendt for at forårsage kræft.

Ikke-rygere lider af passiv rygning

Secondhand rygning er når en ikkeryger inhalerer røgen fra en cigaret, en anden rygning. I 2008, blev en anslået 88 millioner ikke-rygere udsat for cigaretrøg. Hyppig eksponering for passiv rygning kan føre til de samme sundhedsmæssige problemer forårsaget af rygning.

Røgfri tobak er ikke et sikkert alternativ til cigaretter.

Røgfri former for tobak, snus og skråtobak, er ikke sikre alternativer til cigaretter. Alle former for tobak indeholder nikotin og er vanedannende. Røgfri tobak kan også forårsage kræft og er lige så farligt som cigaretter.

Unge er mere sårbare end voksne til rygningen

Ud over gruppepres er unge mere tilbøjelige til at blive afhængige af nikotin end voksne. Nylige undersøgelser har vist, at unge er mere tilbøjelige til at blive afhængig af intermitterende rygning end voksne. Den øgede risiko for nikotinafhængighed blandt unge kan spores til biologiske faktorer. Der kan være særlige gener ansvarlige for øget sårbarhed over for nikotin i løbet af ungdomsårene.

Mænd og kvinder har forskellig rygning adfærd

Forskning har vist, at mænd og kvinder er forskellige i rygevaner. Mænd har tendens til at ryge mere cigaretter om dagen, forbruge cigaretter med mere nikotin og inhalere dybere end kvinder. Kvinder er mindre tilbøjelige til at forsøge at holde op og er mere tilbøjelige til at tilbagefald, hvis de holde op.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com