Forskellene mellem apati & Stoicisme

09/22/2016 by admin

Forskellene mellem apati & Stoicisme

Apati er relateret til filosofien om græske Stoicisme, men har udviklet sig til mere af en psykologisk sigt. Apatheia er det græske ord for Stoicisme, som var tilsigtet afvisning af følelser. Både apati og Stoicisme har fordele og formidlerne til et menneskes trivsel, men forskellene mellem to er vigtige. Stoicisme er en bestemt filosofi, båret af en gang i historien. Apati er en sindstilstand, og noget, som en person ikke behøver øjeblikkelig kontrol over.

Fordele af Stoicisme

Hensigten med Stoicisme er at undgå udsender følelser, når ingen følelser skal udledes. For eksempel, hvis en person er født med rødt hår, bør han ikke se dette, som noget at være enten bedrøvet eller begejstrede, men skal blot acceptere det som et liv omstændighed. Når en person accepterer stoisk ting, som er uden for hans kontrol, efterlader det åbne muligheder til bekymrer sig mere om ting, som er under hans kontrol.

Ulemper ved Stoicisme

Hvis taget til sit yderste, kan den stoiske filosofi blive med tilbagevirkende kraft. Stoicisme ville lære, at det ville være uklogt at vende tilbage en fornærmelse for en anden fornærmelse. Stoiske ser altid indad, analysere alle situationer efter hans egne udtalelser. Men hvis et sammenstød af udtalelse resultater i vold, stoiske kan i sidste ende mister sit liv helt. Stoicisme er accepterende over for alle eksterne omstændigheder, mens kun forsøger at ændre eller kontrollere indre og personlige anliggender. Dette kunne resultere i introversion og afsondrethed fra omverdenen.

Fordele af apati

Negative konnotationer er normalt forbundet med apati; men det er i sig selv en naturlig funktion af alle mennesker. Når apati opstår, kan det være en passende reaktion på en situation. For eksempel, hvis man føler apati mod en gazelle, der blev dræbt i naturen af en løve, er det en legitim reaktion. Den forkerte reaktion ville være at opleve en intensiveret form af apati, der indskyder en følelse af følelser mod gazelle, som forårsager forstyrrelser inden for en naturlig forekomst.

Ulemper ved apati

Når en person burde at bekymre sig om en etiske eller moralske problem, endnu reagerer med apati, dette kunne være en negativ reaktion. Når apati er ligegyldighed mod noget, der forårsager uretfærdig smerte eller lidelse, kan psykologiske problemstillinger være ved hånden. Hvis nogen er apatisk mod nogen personlig vold, kan det være en indikator til at søge psykiatrisk behandling. Apati kan være et tegn på depression eller anden psykisk handicappede. Hvis noget ellers simpelt resulterer i en manglende evne til at fungere på grund af apati, er det en skade.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com