Håndled skæring i kvinder

11/22/2012 by admin

Håndled skæring i kvinder

Håndled skæring er en form for selvskadende adfærd. Det er ikke-selvmord i hensigt og det anslås, at hovedparten af selvstændig harmers er kvinder i alderen 13-30.

Selvskadende adfærd

Selvom håndled-skæring er traditionelt forbindes med selvmord prøver, selvskadende adfærd er ikke generelt et forsøg på at tage sit eget liv. Det er snarere en klare mekanisme for stress eller pres eller et forsøg på at hævde kontrol over ens liv. Mange der selvskade er syge fra tidligere traumer såsom voldtægt.

Køn

Selvom flere selvmordsforsøg er lavet af mænd, er fleste af selvstændig harmers kvindelige. Bortset fra enkelte traumer, kan det sættes ned til det særlige pres samfund sætter på unge kvinder, både med hensyn til seksualitet og succes i uddannelse, relationer og arbejde.

Myter

Nogle tror at selv harmers er "crazy", eller at selvstændige skade er blot en "råb om hjælp." Generelt er er ingen af delene sande. Selvstændige skade er et forsøg på at håndtere følelser.

At få hjælp

Hvis du er selvstændig skader, bør du søge hjælp straks. Tale med din læge, eller bede om at blive henvist til en specialist, eller psykiatriske professional. Hvis du ikke føler dig klar til at gøre dette, tale til en ven eller et familiemedlem. Der er også hjemmesider og fora på internettet, som du kan konsultere, herunder recoveryourlife.com.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com