Hvad sker der efter galdeblære operation?

06/19/2013 by admin

Operationer

Hvad sker der, når galdeblæren kirurgi meget afhænger af typen kirurgi, der er udført. Der er to typer af galdeblæren kirurgi: åbne kolecystektomi og laparoskopisk kolecystektomi. I åben kolecystektomi stilles et snit, normalt 6-8 inches i længden, i maven under brystkassen. Galdeblære fjernes derefter manuelt af kirurgen. I laparoskopisk kolecystektomi, fire små indsnit er lavet og laparoscopes (små rør, der kan holde kameraer eller værktøjer) er indsat. Galdeblæren er fjernet ved hjælp af laparoscopes. I begge tilfælde, er at patienten taget til en opvågningsstuen for observation. Kvalme og opkastning er fælles efter begge procedurer. Ud over dette punkt er at situationen meget forskellig for de to procedurer

Åben kolecystektomi

Efter proceduren åben kolecystektomi er et hospitalsophold af op til seks dage standard. Bevægelse er begrænset til at undgå rive åbne snittet. Ilt vil blive administreret til tider. Dyb vejrtrækning og hoste på timebasis (mens vågen) bruges til at hjælpe med at holde klar lungerne og undgå luftvejsinfektion. Skånsomme ben øvelse (samtidigt med at liggende i sengen) vil bidrage til at undgå blodpropper. Katetre og T-rør (et rør til at dræne overskydende galde) anvendes. Disse vil blive fjernet, når regelmæssige vandladning og produktionen af galde vender tilbage. Smerte og kvalme medicin er normalt ordineres. Efter at blive frigivet, antibiotika, smerte og kvalme kan medicin ordineres. Der vil være begrænsninger på løft i op til to måneder. Kostændringer er fælles efter en kolecystektomi og lægen vil sandsynligvis tilbyde en mad plan til at hjælpe med dette.

Laparoskopisk kolecystektomi

Efter en laparoskopisk kolecystektomi vender de fleste patienter hjem den følgende dag, og nogle vender hjem samme dag. Lignende løft og kosten restriktioner kan anvende når laparoskopisk proceduren er udført, selvom generelt patienter genoptage normal aktivitet inden for omkring to uger efter operationen. Smerter, kvalme og antibiotika ofte er ordineret.

Postoperativ risici

Alle operationer har nogle postoperativ risici. Den mest almindelige risiko er infektion. Der kan være nogle komplikationer, der kræver samråd med en læge. I tilfælde af feber kontakte tegn på infektion omkring indsnit (røde, hævede eller siver pus), blødning ved indsnit eller unormalt farvet afføring eller urin, en læge. Smerter i brystet eller åndedrætsbesvær, søge lægehjælp omgående.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com