Sene komplikationer af Lap Band Surgery

03/14/2013 by admin

Lap-Band er et mærke af gastrisk band udnyttede under bariatric kirurgi til at hjælpe overvægtige personer taber vægt. Det har været anvendt med større hyppighed af bariatric kirurger i det seneste årti på grund af nedsat risiko i forhold til andre former for fedmekirurgi, såsom gastrisk bypass. Men Lap-Band system har sit eget sæt af komplikationer, hvoraf mange ikke viser indtil længe efter proceduren er afsluttet.

Funktion

Lap-bandet selv er en lille silikone ring fyldt med saltvandsopløsning. Under proceduren Lap-Band er ringen indsat ved hjælp af laparoskopisk kirurgiske teknikker til en patient og svøbt omkring den øverste del af maven og derefter cinched stramt. Resultatet er skabelsen af en mindre mave--om størrelsen af den hårdkogte æg. Lap-Band er knyttet til en tynd port på overfladen af huden, så over tid, patientens læge kan forøge eller formindske tæthed af band som nødvendigt ved at tilføre eller fjerne nogle af at saltvandsopløsning i bandet.

Overvejelser

Lap-Band afviger fra gastrisk bypass operation, fordi det formindsker størrelsen på maven og fjerner ikke nogen del af fordøjelseskanalen. Gastrisk bypass operation fjerner en stor del af mave og tarme. Gastrisk bypass-operation er dog behæftet med komplikationer og en dødelighed på 1 ud af hver 300 operationer. Lap-Band system fjerner ikke nogen del af mavesækken, men begrænser det således, at den mindre øvre del bliver fyldigere hurtigere, og fødevarer falder ind i den nederste del af maven til begynder fordøjelsen. Også, i kliniske forsøg har der været ingen rapporterede dødsfald forbundet med Lap-Band system.

Indledende komplikationer

Men mens Lap-Band bærer betydeligt nedsat risiko i forhold til gastric bypass, det er ikke komplikation gratis og har et væld af sine egne risici, der skal evalueres, før det gennemgår proceduren. De oprindelige risici for det Lap - Band er primært relateret til den laparoskopisk procedure, og kan omfatte skader på blodkar, blodpropper, sår sprænges, dårlig sårheling, eller punktering af spiserøret eller maven. Disse risici er dog sjælden.

Sundhedsrelaterede komplikationer

Lap Band surgery mest bemærkelsesværdige komplikationer kan opstå senere, flere uger, måneder eller endda år efter proceduren er afsluttet. Nogle af disse komplikationer er resultaterne af Lap-bandets natur, såsom halsbrand, hyppige flatulens eller abdominal oppustethed, irriteret mave væv eller dannelse af mavesår. Andre sene komplikationer omfatter forstoppelse, dehydrering over tid, og mulige vægt genvinde.

Funktionsfejl relaterede komplikationer

En anden form for sene komplikationer for Lap Band surgery relaterer direkte til bandet funktionsfejl. Rapporterede funktionsfejl omfatter bandet glider rundt om maven, udvidelsen af den øvre mave, obstruktion af saltvand port eller tube i maven eller en pause i silikone ring forårsager at deflatere og saltopløsning til spilder ind i bughulen. Disse komplikationer kan resultere i behovet for at fjerne bandet helt.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com