Rygmarvsskader

05/19/2014 by admin

Rygmarvsskader forårsage skader på den hvide substans i rygmarven, en tilstand kendt som myelopati. Grå materie kan også blive beskadiget. Der er mange måder, hvor rygmarven kan blive beskadiget og afhængigt af område af rygmarven, der er beskadiget, kan der være en række symptomer.

Identifikation

Rygmarvsskader forårsage skader på både hvide og grå sagen i rygmarven. Den hvide substans bærer sensation og motor signaler både fra muskler til hjernen og fra hjernen til musklerne. Grå materie er sammensat af interneurons og andre regulerende celler, at modulerer neuronal aktivitet.

Typer

Der er mange forskellige måder at rygmarven kan blive såret. Traumer, som en bilulykke eller et sår fra en bøsseskud kan forårsage skade. Rygmarv kan også blive beskadiget af tumorer, der enten stammer i området eller metastaserer der. Iskæmi, et resultat af tab af blodgennemstrømningen, kan dræbe væv. Endelig er der forskellige sygdomme, herunder strukturelle, som kan forårsage rygmarv at blive beskadiget eller aldrig danne ordentligt.

Effekter

I alle rygmarvsskader er der et tab af funktion af de dele af kroppen, der betjenes af dele af rygmarven nedenfor hvor skaden opstår. Hvis der er et komplet og total tab af følelse og motorik, er det siges at være en komplet rygmarvsskade, som er forbundet med en meget lav chance for genoprettelse af locomotion. Ufuldstændig skader stadig beholde nogle sensation eller motor evne i de ramte områder og har en bedre chance for nogle genvinde funktion.

Funktioner

Dele af kroppen, der påvirkes, afhænger i vid udstrækning hvor rygmarvsskade opstår. Skader i den cervikale del af rygmarven kan føre til hel eller delvis tab af arm og hånd kontrol og kan endda kræve en respirator for vejrtrækning. Skader på thorax rygmarven ofte resultere i nedsat evne til at føle og flytte den torso, og maven. Endelig, lumbral og sakrale ledning skader indebærer et tab af brug af benene, urin og ekskretionsorganerne systemer.

Forebyggelse/løsning

Hvis skaden er traumatisk i naturen, kan en høj dosis af methylprednisolon gives i de første otte timer. Dette vil sænke den hævelse, der kan medvirke til at begrænse skader på rygmarven. Skade fra de fleste andre årsager, men er vanskelige at behandle, især når områderne af rygmarven er allerede døde, da det har vist sig vanskeligt at regenerere og helbrede neuroner. Arbejde med stamceller giver håb, men som i dag, er der ingen måde at behandle neuronal skader, hvor vævet er allerede død.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com