Behandling for Panniculitis

08/11/2013 by admin

Panniculitis beskriver betændelse i hudens spæk---lag af fedt og væv ansvarlig for isolerende kroppen og absorbere traumer, placeret lige under epidermis. Tilstanden er karakteriseret ved fremkomsten af små, rød, knoldede knuder på et eller flere områder af kroppen. Behandlinger for betingelsen kan variere, afhængigt af dens årsag og sværhedsgrad. Men selv for milde tilfælde, en læge skal ses.

Årsager til og former

Sygdom og miljømæssige faktorer kan forårsage panniculitis. Overdreven udsættelse for ekstrem kulde og traumer er de to typiske miljømæssige årsager. Voksne, der tilbringer lange perioder udendørs om vinteren og børn er særligt modtagelige. Når dette sker, vises der normalt en knuder på kinder og pande.

Når panniculitis er bivirkning af en sygdom, kan knuder vises på nogen del af kroppen, men hyppigst på lår og bagdel. Betingelser, der kan forårsage panniculitis indeholde bindevævssygdomme, der forårsager betændelse, såsom lupus eller leddegigt; lymfom og andre sygdomme, hvor lymfocytter (hvide blodlegemer) er produceret i store mængder; kræft i bugspytkirtlen; pancreatitis; gigt; nyresygdom; en allergisk reaktion på kortikosteroider eller lignende stoffer; og sjældent, en mangel på alfa-1 antitrypsin protein produceret i leveren.

Symptomer

For alle former for panniculitis er små, røde, knoldede knuder, der måske eller måske ikke være smertefuld de primære symptomer. Ømme knuder kan bryde og lække en fedtet udledning. Når årsag er relateret til en underliggende medicinsk tilstand, kan vægttab, feber og træthed også være til stede. Ligner skoldkopper, brudt panniculitis knuder kan efterlade rød fordybninger på det berørte område. Afhængigt af årsagen til og behandling, kan knuder vare en gennemsnitlig to til otte uger eller længere.

Diagnose

Selv om udseendet af knuder kan gøre læger har mistanke om en panniculities diagnose, en dyb hudbiopsi er nødvendig for at bekræfte den. Generelt udføres i en læge kontor under lokalbedøvelse, procedurerne indebærer læge skære ud en lille kile af hud og derefter sende det til et patologi laboratorium for undersøgelse.

Behandling

Fordi panniculitis undertiden løser sig, læger ofte anbefale en "vent og se" tilgang. Anti-inflammatoriske medicin kan også ordineret. For kræft i bugspytkirtlen patienter, der gennemgår kemoterapi, gives orale steroider eller cancer-relaterede immunosuppressive lægemidler eller antibiotika til at reducere panniculitis.

Tilføjet indsigt

Selv om denne irriterende og ubehageligt tilstand oftest rammer voksne, kan nyfødte, der oplever obstetriske traumer eller hypotermi også udvikle panniculities.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com