Hvorfor symptomerne vedvarer når ingen læsioner med multipel sklerose?

02/23/2010 by admin

Multipel sklerose (MS) er en invaliderende sygdom, der angriber centralnervesystemet, fører til fordrejninger eller afbrydelse af nerveimpulser. Når diagnosticere en patient med MS, bør en læge finde skader på centralnervesystemet i form af mindst én læsion.

Hvordan MS værker

MS forårsager kroppens forsvarssystem at angribe sin egen myelin, et stof, der beskytter nerve fibre i dit centrale nervesystem. Dette medfører skadelige virkninger på kroppen som det reagerer fordrejet nerveimpulser.

Læsioner

En læsion er et område af vævsskader i hjernen, der indeholder inflammatoriske celler, som regel hvide blodlegemer. Ordet sklerose henviser til ar af hjernevæv anlagt den af myelin skader.

Årsager

Årsagen til MS er stadig ukendt, men det er nu generelt accepteret, at det har at gøre med den autoimmune proces. Andre teorier tyder på, at det kunne være forbundet med arvelighed eller viral infektion.

Symptomer

Generelt, de fleste mennesker med MS oplever problemer med balance, træthed, svimmelhed og vision problemer. Dem med mere ekstreme tilfælde opleve anfald, taleforstyrrelser og rystelser. Hvis du oplever disse symptomer, men har ikke fundet for at have læsioner, kan du stadig have multipel sklerose, selvom det er ualmindeligt.

Behandling

Selv om ingen klar årsag til MS er blevet fundet, er der mange måder at styre det og stoppe skaden, før det sker. Der er hjælp for kost og motion, rehabilitering, medicin til de forskellige symptomer og behandling af eksacerbationer. Nogle medikamenter, der har vist sig for at bremse udviklingen af MS omfatter Avonex, Betaseron, Copaxone, Extavia, Novantrone, Rebit og Tysabri.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com