Tegn og symptomer på en langsom skjoldbruskkirtlen

10/10/2016 by admin

Tegn og symptomer på en langsom skjoldbruskkirtlen

Skjoldbruskkirtlen er en lille kirtel på forsiden af halsen, der udskiller hormoner, der regulerer dit stofskifte. En langsom skjoldbruskkirtlen, også kaldet en underaktiv skjoldbruskkirtlen eller hypothyroidisme, er en tilstand hvor din skjoldbruskkirtlen ikke producerer tilstrækkeligt hormoner. En langsom skjoldbruskkirtlen kan gøre dig føle træg, tager på i vægt og opleve andre tegn og symptomer.

Træthed og vægtøgning

Når din skjoldbruskkirtel er langsom, er det også sinker dit stofskifte. Dette kan forårsage du føler dig træt hele tiden. Du kan også få vægt, selvom din appetit er faldet. Desuden, du kan føle træg og har svækket mental funktion, som problemer med at koncentrere sig og at huske ting.

Muskelømhed

En underaktiv skjoldbruskkirtlen kan forårsage smerte i dine muskler og led. Dette kan manifestere sig som smerter og stivhed. Dine muskler kan også føle sig svagere end normalt, og du kan opleve kramper og følelsesløshed. University of Maryland Medical Center siger, at mennesker med en langsom skjoldbruskkirtlen er mere tilbøjelige til at arthritis og karpaltunnelsyndrom.

Hud og hår ændringer

Ændringer til hud og hår er almindelige hos personer med en langsom skjoldbruskkirtlen. Huden kan blive tør og ru og synes bleg. Din hud kan også blive mere følsomme over for kulde, og du kan svede mindre. Hypothyroidisme kan forårsage dit hår til at blive tynd og skør, og det kan endda falde ud. Dine negle kan blive skørt, også.

Seksuel uregelmæssigheder

Skjoldbruskkirtlen spiller en rolle i reguleringen af kønshormoner; så når det ikke fungerer korrekt, kan det forårsage et væld af seksuel symptomer. Kvinder med en underaktiv skjoldbruskkirtlen kan have uregelmæssige menstruationer og dybere end normal stemme. En langsom skjoldbruskkirtlen kan forårsage både tidligt eller forsinket pubertet i drenge og piger.

Andre symptomer

Yderligere symptomer, der kan være forårsaget af en langsom skjoldbruskkirtlen omfatter: en oppustede ansigt, hovedpine, depression, forstoppelse, højt kolesteroltal, høretab og søvnapnø. Børn med hypothyroidisme kan opleve nogle forskellige symptomer, herunder: hæmmet i deres vækst, læring handicap, forsinket begyndervanskeligheder og gulsot.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com