Ureteroscope til fjernelse af nyresten

02/16/2010 by admin

En ureteroscope er en specialiseret enhed, der bruges af Urologer i en af de vigtigste procedurer til enten at fjerne eller smashing nyresten. Det er lille, tynd og går steder mange af os foretrækker ikke at tænke på. Men den bruger masser af teknologi til at få denne følsomme arbejde.

Ureteroscope

En ureteroscope er en lang, wire-lignende objekt bruges i ureteropyeloscopy (eller laser lithotripsi), en af de vigtigste procedurer for fjernelse af nyresten. En meget tynd instrument, det har brugt til at se på indersiden af ureter, den kropslige kanal, der flytter urin mellem nyre og blære. Ureteroscope indeholder et lille kamera og lys samt en ekstra rør gennem hvilke læger kan passere en anden minuscule wire. Sidstnævnte indeholder enten en fiber-optisk laser at smuldre sten eller en anden ledning med en lille kurv på tip til at fjerne nyresten.

Fortiden

Dr. Michael Grasso, formand for afdelingen Urologi på Saint Vincent Medical Center i New York, siger ureteroscope blev oprindeligt brugt som mere af en diagnostisk redskab til at hjælpe med at bestemme strategien i sten fjernelse. Men det er nu udviklet sig til at være en terapeutisk enhed med lille risiko for bivirkninger eller potentielle skader. I lægmandssprog udnyttet læger tidligere det at finde ud af hvad der var galt og hvor stenene var. Nu er de bruger det til at smadre nyresten eller fjerne dem. Allerbedst, anlæg sig nuvel.

Typer

Ureteroscopes kommer i to varianter, halvstive og fleksible. Den fleksible version kunne være beskrevet som ligner en bøjning, tynde strå. Halvstiv enheder anvendes sjældent, da den nyere, fleksibelt instrument giver mulighed for meget nemmere adgang gennem urinvejenes lille og skarpe vinkler. Ud over at nyresten, ureteroscopes anvendes til at behandle en række øvre urinveje problemer herunder urothelial (det væv, at rederierne urinvejene) maligniteter, forsnævring sygdom og blødning læsioner.

Procedure

En urolog indsætter ureteroscope i patientens urinrøret. Som det er fodret i, er det flyttet gennem blæren til sten inde ureter, hvor lægen kan se massen gennem den lille kamera i anvendelsesområdet. Han eller hun derefter vælger om at fjerne det eller at smadre det med en ultralyds laser. Denne sidstnævnte indstilling gælder primært for sten, der er fanget i ureter på deres rejse til blæren.

Udføres under generel anæstesi, kræver metoden en til tre timer procedure tid med ingen hospitalsophold. Georgetown University Hospital Urologer Bemærk, at "denne procedure giver mulighed for at skubbe stenen tilbage i en region, hvor ESWL er bedre egnet."

Ekstrakorporale trykbølge lithotripsi (ESWL) er en enklere procedure, hvor en maskine fokuserer chokbølger til nyresten, smadre det i grus-størrelse stykker mere let gået med urin.

Nye udviklinger

Ifølge Dr. Maurizio Buscarini og Michael Conlin af Urologisk afdeling på Oregon videnskab og sundhed Universitet, har ny teknologi bragt digital, fleksibel ureteroscopes i brug. Disse kombinere digital kamera og lyskilde i et afsnit, en klar fordel for miniaturisering, som tidligere var de to separate. Denne række af ureteroscope forventes at blive standard og holder meget lovende for øget pålidelighed.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com