Tidlige tegn & symptomer på myelomatose

11/20/2013 by admin

Myelomatose er en knoglemarvskræft forekommer når kroppen gør alt for mange unormale plasmaceller. Sygdommen er mere almindelig i dem over 60 og i afrikansk-amerikanere. Der er ingen kur for myelomatose, men symptomerne kan behandles for at tillade patienter at leve mere normalt.

Knoglesmerter

En af de vigtigste tidlige symptomer på myelomatose er knoglesmerter. Dette vil kunne mærkes primært i kraniet, ribben, tilbage og bækkenet.

Abnorme proteiner

Abnorme proteiner er et tidligt symptom på myelomatose. Disse proteiner kaldes monoklonale proteiner og er fundet i blod eller urin.

Calcium

Et andet tidligt tegn på myelomatose er at have høje niveauer af calcium i blodet. Dette sker når calcium fra kræft knoglerne opløses i blodet.

Andre symptomer

Andre symptomer på myelomatose omfatter forstoppelse, tab af appetit, kvalme, overdreven vandladning og tørst, vægttab, forvirring, anæmi, træthed, gentagne infektioner såsom bihulebetændelse, og ben svaghed eller følelsesløshed.

Behandling

Standard behandling af myelomatose omfatter lægemidler, der dræber kræftceller, kemoterapi, stråling, orale kortikosteroider og stamcelle transplantation.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com