Hvorfor har din krop brug for brint?

03/31/2013 by admin

Hvorfor har din krop brug for brint?

Brint, den mest udbredte element i vores univers, spiller en væsentlig rolle i den menneskelige krop. Ikke kun er brint bidrage til de grundlæggende "byggesten" hvorfra vores celler, muskler, knogler og blod er bygget, men det spiller også en mangefacetteret rolle i, hvordan vores kropsfunktioner.

Vand

Vand, kendt som en nødvendighed for livet, består delvis af hydrogen. Mindst er 60 procent af den menneskelige krop lavet af vand; selv knogler indeholder små mængder. Kroppen kræver vand for funktioner såsom toksin og affald elimination, spise og fordøjelse, smøring af væv og organer og overledning af elektriske impulser. Uden vand, ophører kroppen med sin funktion i dage.

Energi

Adenosin trifosfat eller ATP, er et nukleotid produceret i mitokondrier af celler. At levere vores krop med energi på cellulært niveau, er det delvist sammensat af brint. Hver handling i den menneskelige krop, fra stofskifte til DNA-replikation til blot stående oprejst, stammer sit "brændstof" fra ATP. Hver celle indeholder mere end en million ATP molekyler, et tal, der viser dens betydning for kroppen.

pH

Koncentrationen af brint-ioner eller pH i kroppen er en afspejling af den alkaliske og sure i væskerne af kroppen. Ideelt, disse bør være afbalanceret inden for hvert system af kroppen; lidt plads til udsving findes. Men hvert system har sit eget sortiment. Rette pH bistår i fysiologisk opgaver såsom cellefunktion, sygdom hæmning, mineral balance, åndedræt og nyre funktion.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com