Lymfeknude kræftbehandlinger

01/18/2013 by admin

Lymfeknuder spiller en afgørende rolle i at hjælpe helbrede kroppen. Som du kan forestille dig, kan at få kræft i lymfeknuder have en ødelæggende virkning. Men overlevelsesprocenten mange former for lymfeknude er faktisk temmelig positive: op til 95 procent af diagnosticerede patienter live seneste fem år. Dette kan tilskrives de utallige mulige behandlinger af lymfeknude.

Lymfeknude

Din lymfeknuder er ansvarlig for filtrering og diffusering fremmedlegemer i kroppen. De producerer også de hvide blodlegemer, der bekæmper kropslige infektioner og vira. Når lymfeknuder beskadiges med kræft, er det kendt som en form for lymfom. Lymfom omfatter også kræft celler i lymphomatic væv og væsker også lever i din krop. De fleste lymfeknude kræft er klassificeret som Hodgkin eller Non-Hodgkin. Denne skelnen er minimal, adskilles kun ved tilstedeværelsen af visse proteiner i Hodgkin lymfom; men det er vigtigt i den måde, det kan ændre behandlingsplan. Ikke Hodgkin lymfom der findes flere varianter, der modtager behandling baseret på molekylær form, placering og varighed af eksistens.

Kirurgi

Kirurgi kan udføres på lymfeknude kræft typer, der er stærkt lokaliseret. Burkitts syndrom er et eksempel på en hastig udvikling endnu lokaliserede form ikke Hodgkin lymfom. Hvis fanget i de tidlige stadier, der er tilkendegivet ved tunge hævelse i maveregionen, kan kirurgi fjerne kræft tumorer, der blokerer fordøjelseskanalen. Undertiden kirurgisk fjernelse af det inficerede lymfeknude er den eneste behandling nødvendig.

Kemoterapi

Ud over kirurgi, kan kemoterapi tilbyde en effektiv tilbage op til at dræbe enhver resterende kræftceller i lymfeknuder eller lymfesystemet. Kemoterapi indebærer indtagelse eller intravenøs levering af kemiske forbindelser, der er designet til at opsøge kræftceller og ødelægge dem ved at ændre deres genetiske gøre - up eller hæmme deres reproduktive system. University of Maryland Medical center hjemmeside hedder det, at selv sent ikke Hodgkin lymfom kan behandles effektivt med kemoterapi.

Når kemoterapi anvendes, er det normalt gøres i tre eller fire-ugers cyklusser, med hvileperioder i mellem. Resten er nødvendig fordi kemoterapi er kendt for at forårsage tung træthed på krop og sind. Der er også en risiko for, at hvide blodlegemer kan falde endnu mere, da behandlingen påvirker hele lymfesystemet. Fælles kemoterapi narkotika bruges til lymfeknude kræftbehandlinger omfatter CHOP og Fludarabine.

Strålebehandling

Strålebehandling er som navnet antyder: anvendelsen af stråling til kroppen. I tilfælde af lymfeknude, stråling eksternt anvendes til det ramte område så præcist som muligt. Målet med strålebehandling er at dræbe kræftceller og tumorer uden at beskadige andre omkringliggende væv. Igen, dette er meget effektiv med lokaliseret kræft lymfeknuder. Med brachyterapi, ville radioaktivt materiale anbringes intravenøst ved siden af det berørte område.

Immunterapi

For nogle former for lymfeknude er biologisk behandling (immunterapi) mest effektiv. Medicin, der indeholder Rituximab er monoklonale antistoffer, der kan udløse kroppens immunsystem til at reagere kraftigt mod kræftceller. Antistoffer bindes til antigener proteiner i kræftceller, hvilket gør dem svage mod et sundt immunsystem. Dette angreb vil vare så længe kroppen ikke bliver resistente over for Rituximab.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com