Hvilke fødevarer giver HDL kolesterol?

02/07/2013 by admin

Ifølge American Heart Association, for hver 1 mg/dL stigning i HDL-kolesterol i blodet kolesterol test, er der en 2 til 4 procent reduktion i risikoen for koronar hjertesygdom. En af de mest effektive midler til at øge HDL niveauer er gennem kosten ændringer. Med et par simple ændringer, kan du hæve din HDL niveauer, mindske din LDL kolesterol og styre din total kolesterol uden hjælp fra medicin.

Hvad er HDL?

Når du evaluerer kolesterol tal, er det vigtigt at skelne mellem HDL og LDL-kolesterol. HDL-kolesterol anses gode kolesterol, fordi det hjælper med at rense det kardiovaskulære system, mens LDL kolesterol er anset for dårlig, fordi det har en tendens til at sætte systemet. Målet er at have lave niveauer af LDL og høje niveauer af HDL.

Target HDL niveauer

Som hovedregel med HDL-kolesterol, jo højere værdi, jo bedre. Den gennemsnitlige HDL niveau for mænd er 40-50 mg/dL og det gennemsnitlige niveau for kvinder er 50 til 60 mg/dL.

Opløselige fibre

Fødevarer med højt indhold af opløseligt fiber er fremragende til at hæve HDL niveauer samt sænke total kolesterolniveauer. Opløselige fibre er oftest findes i hele korn, havre og brune ris. De er også udbredt i nogle frugter, herunder æbler, druer og citrusfrugter.

Omega-3 fedtsyrer hjælpeansatte konferencetolke

Stigende forbrug af Omega-3 fedtsyrer er også et effektivt middel til øge HDL niveauer. Fælles kosten kilder til denne fedtsyrer omfatter mørkegrønne grøntsager og fisk. Fedtsyrer findes også i visse olier, herunder safflower, solsikke og raps olie.

Fødevarer for at undgå

Når du foretager diætprodukter ændringer for at øge HDL niveauer, er det også vigtigt at undgå fødevarer, der indeholder raffinerede kulhydrater, transfedtsyrer, højt fedtindhold mejeriprodukter og alkohol produkter. Undgå disse fødevarer holder LDL kolesterolniveauer på et acceptabelt niveau og fører ikke til en forhøjelse af triglycerider.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com