Hvad er meningen med lavt glykæmisk?

01/14/2013 by admin

Hvad er meningen med lavt glykæmisk?

Det glykæmiske indeks (GI) måler den hastighed, hvormed bestemte fødevarer hæve dit blodsukkerniveau. Det identificerer foods, som vil øge blodsukkeret hurtigt og identificerer også fødevarer, der er behandlet mere langsomt i kroppen og derfor holde dit blod sukker niveauer stabil over en længere periode.

Lavt glykæmisk fakta

Ifølge den officielle glykæmisk indeks Web site, er fødevarer med et lavt glykæmisk indeks fordøjet og absorberet i kroppen langsomt. Lav GI fødevarer have en gradvis effekt på blodsukkeret.

Fordele

Ifølge GlycemicIndex.com, kan lav GI fødevarer hjælpe med at forbedre dit kolesteroltal, administrere din vægt, reducere risikoen for hjertesygdomme, holde dig fyldigere i længere tid og forbedre din diabetes ledelse.

Definition

Lav GI fødevarer er fødevarer med et glykæmisk indeks på mindre end 55. Fødevarer er som regel angivet sammen med hver glykæmisk index værdi. En servering af fedtfattig is, for eksempel, er lav med en GI på 50. En servering af ris kager, men har en GI 77.

Eksempler

Lavt glykæmisk indeks fødevarer omfatter broccoli, artiskokker, jordnødder, fedtfattig yoghurt, byg, yams, bananer, blomkål, aubergine, kikærter og makaroni.

Kost

Skift til et lavt glykæmisk indeks kost er så simpelt som udskiftning af høj GI kulhydrater, såsom hvidt brød (med en GI 71) for lav GI fødevarer såsom multi korn brød (med en GI 48).


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com