Fysioterapi til achillessenen

04/29/2010 by admin

Achillessenen forbinder hælen og lægmuskler. Den tykkeste og stærkeste sene i kroppen, akillessenen gør det muligt at stå på dine tæer, gå, løbe eller jogge. Denne kritiske senen er let anstrengt, og ifølge Medi-Dyne sundhedspleje produkter, mere end 230.000 Achilles senen skader er rapporteret i USA hvert år. Behandlinger kan inddeles i fire kategorier; relative hvile, fysioterapi, rehabilitering og forebyggelse af tilbagefald.

Resten og immobilisering

Det første skridt i behandling for en skadet akillessene er resten og immobilisering. Hvilende senen vil hjælpe inflammation stilne og fremme heling. Immobilisering er kun nødvendig for patienter med meget betydelige symptomer, såsom en bristet senen. I dette tilfælde er enten en vandre boot eller en støbt anbefalet at hjælpe med at mindske betændelse.Det er vigtigt på dette stadium at anvende is for perioder på 15 til 20 minutter til området for at hjælpe med at lindre smerter og reducere inflammation.

Fysioterapi

En række fysisk terapi teknikker bruges til en skadet achillessenen, herunder udspænding og fleksibilitet øvelser, ultralyd varme terapi, transkutan elektrisk nervestimulation (TENS), massage, is og iført en nat bandage for at forhindre, at senen stramning.For at styrke achillessenen, strække lægmuskler i mindst 20 minutter hver dag. Begynde langsomt at justere din kropsvægt og stige til tre sæt af 15. Også udføre thera-band øvelser. Startende med tæerne pegede, modstå en thera-band, der er hængslet på din fod med den modsatte side holdt i din hånd. Langsomt flex din mund mens trykke mod bandet.

Rehabilitering

Fysioterapeuter kan formulere stretching og rehabilitering programmer, der arbejder på fleksibilitet af achillessenen. I tilfælde af brud skal styrke og fleksibilitet genvindes i senen eller ben. En læge eller fysioterapeut kan designe et program for at genvinde denne styrke og fleksibilitet i hjemmet eller i gymnastiksalen. Dette program kan omfatte fleksibilitet og styrke øvelser; generelle strækninger og øvelser for overordnede konditionering; udholdenhed aktiviteter; koordineringsaktiviteter og agility træning.

Forebyggelse

Mens det er umuligt for alle at undgå Achilles senen skader hele tiden, er forebyggelse nøglen, især når det kommer til gentagelser. Korrekte fodtøj er afgørende for at forhindre, at inddrive fra og forebygge gentagelser af Achilles senen skade. Dette omfatter iført den korrekte skostørrelse og dæmpning, ved hjælp af svangstøtte og ved hjælp af en kile for at forkorte achillessenen har til at strække med hvert trin.Anvende is til området med betændelse hjælper med at reducere risikoen for alvorligt sårede din akillessene. Ved at anvende is efter træning, samt på hele dagen, kan du nedsætte din risiko for sårede eller fornyet skade din senen.Anti-inflammatoriske medicin være såsom Ibuprofen, Motrin og Naprosyn hjælpe med at reducere inflammation og fremme heling, men sikker på ikke at overforbrug af disse lægemidler.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com