Kostplan, der er lav kolesterol & glykæmisk

12/06/2010 by admin

Glykæmisk indeks kost er baseret på hvordan fødevarer påvirker blodsukkeret. Højt glykæmisk fødevarer medføre en kraftig stigning i insulin og fører til glucose udgivelse hvor den er gemt som kropsfedt. Lavt glykæmisk fødevarer ind i blodbanen mere langsomt og formindske frigivelsen af glukose i blodet. Kolesterol kan være produceret af leveren og fremstillet af mad. Det er et lipid (fat), der rejser gennem blodbanen og kan pels arterier til form blokeringer. Både en lav glykæmisk kost og spise fødevarer lavt kolesterol indhold kan hjælpe dig med at tabe sig sundt.

Kulhydrater og GI

Kulhydrater føre ofte til en stigning i blodsukkeret, ifølge insidermedicine.com. Dette forårsager din krop til at lagre den overskydende sukker som fedt og kan føre til vægtøgning. Når slankekure, ved hjælp af det glykæmiske indeks, er fødevarer bedømt af hvordan de øger en spike i insulin. Fødevarer som brød og pasta medføre en umiddelbar stigning i blodsukkeret, og kan få dig til at være mere sulten. Dette kan føre til overspisning og vægttab vinde. Højt glykæmisk fødevarer er noget over 70GI og mellemlang GI fødevarer er mellem 55 og 70. Noget lavere end 55 GI anses et lavt glykæmisk indeks fødevarer. Tjek GI af dine fødevarer inden forbrugende være sikker på du spiser fødevarer, der er lavt på det glykæmiske indeks til at fremme vægttab.

Lavt glykæmisk fødevarer

Fødevarer som broccoli, kål, salat, løg, champignon, kirsebær og grapefrugt har et glykæmisk indeks (GI) værdi af mindre end 25 og vil ikke forårsage en insulin spike. Byg korn og brød har en GI 25, hvide ris og korn er 87 og ovenfor. Mejeriprodukter, såsom yoghurt, har en GI 14, mens is er i området 40 GI. Sødmælk og skummetmælk har en GI 31 og 32 henholdsvis. Kartofler, bortset fra yams, er alle mere end 40 i GI-index. Bønner chana dal, kikærter, kidneybønner og linser, er mindre end 30 GI. Alle bran korn er relativt lav på GI-skalaen (38 GI), dog er de fleste korn 40 GI og ovenfor. Spise grøntsager, frugter, korn og mejeriprodukter lav i glykæmisk skala til at tabe sig

Lav kolesterol kost

Kroppen producerer ca. 1.000 mg kolesterol pr. dag, ifølge americanheart.org, og du behøver ikke at spise fødevarer, der indeholder overskydende kolesterol for at supplere dette beløb. Kolesterol kan være god eller dårlig. Høj densitet lipoprotein anses det gode kolesterol, fordi det bærer kolesterol fra blodet til leveren, hvor det behandles og elimineret. HDL kan bidrage til at rense plak fra arterierne og hjælpe med at mindske risikoen for hjertesygdomme og højt blodtryk. Fødevarer som grøntsager, nødder, frø og frugter indeholder ingen kolesterol. Lav densitet lipoprotein synes at øge oprustning på arterievæggene i form af fede indskud. Dette øger risikoen for hjertesygdom. Fødevarer som æggeblommer, kød og hele mælk er høj i LDL-kolesterol. Disse fødevarer er også høj i fedt og kan bidrage til vægtøgning. Øge grøntsager, frugter, nødder og frø i din kost til at sænke kolesteroltallet og tabe. Desuden mindske animalsk fedt, æggeblommer og hele mejeri til at sænke kolesteroltallet og tabe.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com