Fragrance risici

05/17/2014 by admin

En duft er en sammensat blanding af kemikalier, der er designet til at gøre et produkt mere tiltrækkende for lugtesansen. De fleste duftstoffer i ting som parfume, Köln eller tøjvask rengøringsmidler og andre rengøringsmidler er oliebaserede og kan udgøre en vis risiko for brugerne. Disse risici spænder fra mild til irriterende at alvorligt livsændrende.

Allergiske reaktioner

En allergisk reaktion kan have et vilkårligt antal symptomer, selvom svar til duften virker som den typiske allergisk reaktion. Nysen og respiratoriske problemer er ofte en umiddelbar reaktion på en duft. Mere subtile allergiske reaktioner på duftstoffer kan omfatte hovedpine og kronisk bihulebetændelse. Bihulebetændelse er langvarig betændelse eller stuffiness i sinus passager. Mange folk behandler det med over-the-counter meds. Langvarig udsættelse for kemikalier i duftstoffer kan føre til astma og andre luftvejslidelser.

Flere kemisk følsomhed

Flere kemiske følsomhed er når dem, der ikke har været allergisk eller følsomme over for nogle kemikalier pludselig reagere på dem. Duftstoffer indeholder en række kemikalier, og de fleste af disse kemikalier, vi ikke er klar over. Symptomerne på flere kemisk følsomhed kan omfatte mild reaktioner, svarer til midlertidig allergiske reaktioner nævnte tidligere, eller alvorlige reaktioner. Flere kemiske følsomhed kan være så slemt, at dem, der har det blive indendørs af frygt for at komme i kontakt med kemiske duftstoffer.

Hormonelle forstyrrelser

Mange producenter af duftstoffer overveje deres formler hemmelige og en liste over ikke ingredienser. Nogle dufte indeholder kemikalier, der er blevet fundet at efterligne naturligt produceret hormoner. Med udvidet brug, kan disse syntetiske hormoner forstyrrer kroppens evne til at producere og fortolke sine egne naturlige hormoner. Kemikalier, der efterligner østrogen og thyreoideahormoner er blandt de mest almindelige og kan føre til alvorlige hormonelle ubalancer.

Fødselsdefekter

Ifølge den Environmental Working Group er diethyletheren phthalat en fælles ingrediens i duftstoffer. Dette kemikalie interfererer med udvikling af kønsorganer i ufødte mandlige børn og fremstilling af sædceller i voksne hanner. Environmental Working Group testet 17 husholdningsprodukter og fundet diethyletheren phthalat i 12. Andre kemikalier er også knyttet til fosterskader og ofte er opført ikke på etiketter end under den generiske betegnelse "fragrance."


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com