Hvad er virkningerne af Poison Ivy & Oak?

02/22/2011 by admin

Gift eg og poison ivy er to planter, som de fleste mennesker vil gå ud af deres måde at undgå. Med næsten 85 procent af verdens befolkning bliver allergisk over for planterne, forståelse af virkningerne af poison ivy og eg er vigtigt at hjælpe med at forebygge og behandle en reaktion.

Identifikation

Poison ivy og gift eg vokser som både træagtige vinstokke og buske, der kan variere fra 3 til 10 fod høje. Hver stængel af planten vokser tre småblade, der kan spænde fra skinnende rød til skinnende grøn. Poison ivy blade har tendens til at være mere pegede på enderne, mens gift eg blade har en mere afrundet udseende.

Funktioner

Det organiske stof, der forårsager en reaktion på poison ivy og gift eg er urushiol olie. Dette yderst potent olie kan findes på alle dele af planter, herunder blade, stængler, bær og endda rødder. Olien kan forblive på døde planter og endda tøj år efter smitte.

Forurening

Når urushiol olie af poison ivy og eg planter kommer i kontakt med din hud, forårsager det en anafylaktisk reaktion, der resulterer i mild til ekstreme hudirritation og blærer. Hud rødme, hævelse, inflammation og væskefyldte blærer er alle tegn på en poison ivy og gift eg reaktion.

Effekter

Reaktioner på poison ivy og eg planter varierer fra person til person. Virkningerne af poison ivy og eg kan variere fra næsten ingen reaktion overhovedet, til en svær udbrud af blærer, der kan dække hele kroppen. Hos personer, der er overfølsomme over for urushiol olie, kan blærer endda forekomme internt.

Advarsler

Det er meget nemt at fortælle, hvis du er meget overfølsom over for virkningerne af poison ivy og eg, som din allergisk reaktion vil være ganske indlysende. Personer med akut følsomhed over for urushiol olie bør søge øjeblikkelig lægehjælp, typisk med steroid medicin, for at forhindre alvorlige helbredsmæssige komplikationer og fremskynde inddrivelse.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com