Oplysninger om rå gedemælk

07/03/2011 by admin

Rå gedemælk er en populær mejeriprodukt ofte udråbt som en helsekost. Gedemælk tilbyder mange fordele og menes af mange ernæringseksperter være sikrere, sundere og mere bæredygtige end mælk fra kvæg. Konsum af rå gedemælk er fortsat kontroversielt. Mens nogle mennesker tror, at rå mælk er sundere, mener andre, at dens ernæringsmæssige fordele opvejes af risici i forbindelse med mælk, der ikke er blevet pasteuriseret for at fjerne patogener.

Sammenligning til komælk

Gedemælk og komælk er meget forskellige i deres ernæringsmæssige sammensætning, sundhedsmæssige fordele og produktion. I modsætning til komælk kræver gedemælk ikke homogenisering, da fedtstoffer i gedemælk findes i mindre partikler, der suspenderes uden stige til toppen.

Desuden, mange mennesker med allergi over for komælk finde gedemælk lettere at fordøje og mindre udløsende for allergi-relaterede betingelser som eksem, betændelse og kronisk tarmsygdom. Mange af de allergifremkaldende proteiner, der findes i komælk er fraværende fra gedemælk eller præsentere i meget lavere mængder.

Historie og kulturelle betydning

Worldwide, rå gedemælk er indtages langt mere end nogen form for komælk. I mange kulturer, lavteknologiske anses rå gedemælk for at være mere praktisk end andre former for mælk, da det ikke kræver homogenisering. På grund af dets fremragende ernæringsmæssige profil er det en særlig vigtig korte mad for mennesker i lavindkomstlande områder. IR kræver mindre jord og energi at producere end komælk.

Historisk, har rå gedemælk spillet en central rolle i mange kulturer i hele verden. I oldtidens Egypten, Rom og Grækenland, gedemælk blev æret som en værdifuld kilde til ernæring, og det stadig er en basisfødevarer til denne dag. Gedemælk mælk ost og rå gedemælk er stadig vigtige aspekter af mange landes indfødte kulinariske stilarter.

Sikkerhed vs. risiko

Nogle landmænd og forbrugere mener, at gedemælk er sundere, når de indtages raw, selvom FDA advarer at upasteuriseret mælk kan havnen dødelige sygdomme. Mælk "lige fra geden", som modermælk, er et levende produkt, der indeholder antibakterielle celler, probiotika og funktionelle enzymer. Nogle af mælk ernæringsmæssige egenskaber kan være ødelagt under pasteurisering.

Stadig, ifølge fleste fødevaresikkerhed eksperter, al mælk bør grundigt behandles før forbrug. Mange tilsyneladende sunde geder er faktisk bærere af dødbringende menneske-smitsomme sygdomme, og den kemiske sammensætning af gedemælk er gunstig for vækst af patogene organismer. Mennesker, der er meget ung, meget gamle, gravide eller immunosuppressed er den højeste risiko for at pådrage sig sygdomme gennem rå gedemælk.

Kulinariske brug og smag

Mens mange mennesker forventer raw gedemælk at have skarp smag forbundet med gedeost, er frisk gedemælk faktisk meget lys og sød i forhold til komælk. Det har en sød, cremet og let salt smag, og mange mennesker finder smag at foretrække frem for komælk til kulinariske brug.

Gedemælk er populære til brug i oste, men mange mennesker også bruger det i korn og daglige måltider. Gedemælk kan tilføje en sund, nærende punch--samt en dejlig sød smag--til mange opskrifter. Dens smag er særligt tiltrækkende i gryderetter, desserter og yoghurt.

Ernæringsmæssige profil

Samlede, rå gedemælk har mindre fedt og flere vitaminer og mineraler end rå komælk, og det er normalt lettere at fordøje. Gedemælk er en glimrende kilde til kalcium, et mineral, der er afgørende for sunde knogler, tænder, hormonbalancen og forebyggelse af kræft.

Gedemælk er også en god kilde til protein. Ged valle og kasein er nemt for kroppen at absorbere, og de giver en sund balance af essentielle aminosyrer. Desuden gedemælk indeholder ribflavin, en antioxidant B-vitamin, der er afgørende for energiproduktion og fosfor, som binder med calcium til aktiverer strukturering af stærke knogler og tænder.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com