Sandheden om taserudstyr

07/01/2011 by admin

Medstifter af Taser International---det selskab, der gør fleste af taserudstyr i verden---hævder at humanitære bekymringer kørte ham til at udvikle enheden elektrisk stød. Efter to af Rick Smith venner blev skudt og dræbt af politifolk i en trafik skænderi, han besluttede der skal en teknologi for afdæmpning forkert-doers uden at dræbe dem. Om Tasers er nu involveret i polemik, fortsætter Taser International til at stå ved sit produkt.

Historie

Taser som bekendt det begyndte i 1967, da NASA videnskabsmand Jack Cover udviklet en enhed, der skød elektrisk ladede dart, "bedøvet" mål med smerter. Dække Forenede kræfter med entrepreneurielle brødrene Rick og Tom Smith, og i 1999, de lancerede det nuværende Taser. Det uarbejdsdygtig mål ved at skyde dem med elektricitet, der forårsager ukontrollerede muskelspasmer. Cases oprindelige model var et skydevåben, fordi det anvendte krudt. Den nuværende model er en "ikke-dødelige våben" og bruger trykluft fremdrift.

Funktioner

En artikel i marts 2010 spørgsmålet af politimesteren Magazine, at Tasers skyde 50.000 volt af elektricitet. De fleste Taser systemer kommer i 7 eller 11 watt versioner, men politimesteren rapporterer, at en ny model har 26 watt. Når fyret, sprede taserudstyr konfetti ID tags for at hjælpe de retshåndhævende spore dem. De har også indbyggede dataporte, der registrerer tid og dato for hver udløse-pull.

Fordele

Taserudstyr tillade lov retshåndhævende embedsmænd til at undertrykke kriminelle og mistænkte uden at skyde kugler og risikere dødsfald af kriminelle eller uskyldige tilskuere. Steve Palmer, administrerende direktør for den canadiske politi Research Centre, fortæller CBC og Radio-Canada: "Vi ikke taler ofte nok om antallet af liv, der har været gemt" som følge af taserudstyr.

Ulemper

I en September 2007 erklæring til det amerikanske justitsministerium, bør Amnesty International udtrykt bekymring at Tasers var misbruges af retshåndhævelsespersonale, der således overtræder internationale standarder, at force kun anvendes, når det er strengt nødvendigt. Organisationen havde indspillet 291 dødsfald blandt mennesker, der var blevet ramt med politiet taserudstyr mellem juni 2001 og Septemeber 2007. Rapporter oplyste, at kun 25 af disse "tased" var bevæbnet med enhver form for våben. Ligsynsmændene tilskrive ikke årsagerne til disse dødsfald udelukkende til taserudstyr, men de elektriske stød kunne forværre andre negative sundhedsmæssige betingelser og bidrage til døden.

Kontrovers

Rapporter for politifolk bruger taserudstyr på børn har oprettet offentlige outcries. På November 18, 2009 rapporterede CBS News, at borgmester i en lille by i Arkansas krævet en undersøgelse af en Arkansas State Police officer, der brugte en Taser på en uregerlig 11-årig pige. (Pigen lidt uden alvorlige skader.) April 1, 2010 anvendes Indiana politibetjent Darren Johnson en Taser på en 10-årig dreng på en Dagpleje center, ifølge CBS nyheder. Han blev suspenderet med løn og hændelsen blev undersøgt.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com