Årsager til invaliderende træthed & kort sigt hukommelsestab

07/23/2010 by admin

Hukommelsestab og træthed kan ofte invaliderende. Ifølge forkert diagnose (-www.wrongdiagnosis.com), kan disse to symptomer angive omkring 12 forskellige medicinske tilstande. Når begge disse symptomer er til stede og er særligt generende og vedvarende, patienter bør konsultere deres læger, fordi de fleste af årsagerne er alvorlige medicinske tilstande.

Huntington's chorea

Ifølge Mayo Clinic, Huntingtons sygdom er en degenerativ og fremadskridende sygdom, der forårsager en spilde væk af specifikke nerveceller i hjernen. Det er kendetegnet ved emotionelle forstyrrelser, ukontrolleret bevægelser og psykiske forværring. Denne arvelig sygdom rammer oftest midaldrende voksne. Symptomerne varierer meget, men den mest almindelige omfatte kortsigtede hukommelsestab, træthed, klodsethed, en reduktion i kognitive evner (beslutning at gøre, lære og at huske), personlighedsændringer og ufrivillig ansigts bevægelser. Sygdommen kan ikke helbredes, men det kan undertiden blive forvaltet for 10-30 år med medicin, ergoterapi, fysioterapi og taleterapi.

Kronisk træthedssyndrom

Ifølge Mayo Clinic er kronisk træthedssyndrom en tilstand, hvor en patient oplever invaliderende træthed efter udførelse af mentale eller fysiske aktiviteter, der ikke får bedre uanset hvor meget resten han får. De mest almindelige symptomer på denne tilstand omfatter svær træthed, kortsigtede hukommelsestab, uforklarlige muskelsmerter, ondt i halsen, problemer med at koncentrere sig, hovedpine og unrefreshing søvn. Der findes ingen specifik behandlingsmetode for denne tilstand, men patienter kan have gavn af lægemiddelsbehandlinger for deres symptomer, regelmæssig motion, depression behandling og kognitiv adfærdsterapi.

Blyforgiftning

Forkert diagnose (-www.wrongdiagnosis.com) er blyforgiftning en tilstand, hvor en patient har høje niveauer af bly i blodet. Hvis venstre ubehandlet, kan dette føre til alvorlige medicinske problemer såsom nervesystem skader, rød blod celleskader og nyreskader, der er ofte uoprettelige. Børn og voksne kan opleve et andet sæt af symptomer, men den mest almindeligt erfarne symptomer i begge aldersgrupper er kortsigtede hukommelsestab, invaliderende træthed, hovedpine, opkastning og hørelse problemer. Behandling af blyforgiftning består i at fjerne patienten fra kilden til kundeemnet og medicin, afgifte kroppen af bly og andre tungmetaller.

Hjernebetændelse

Ifølge forkert diagnose (-www.wrongdiagnosis.com) er encephalitis en tilstand hvor hjernen bliver betændt på grund af en alvorlig infektion. Patienter med denne betingelse kan opleve invaliderende træthed, kortsigtede hukommelsestab, mild feber, opkastning og hovedpine. Der er flere forskellige behandlinger til rådighed for hjernebetændelse. Antibiotika og kortikosteroider er almindeligt anvendt til at bekæmpe infektion og for at reducere nogen tilhørende hjernen hævelse. De fleste patienter vil også være indlagt for at forhindre trafikdrab. Andre behandlinger omfatter beroligende, Anti-beslaglæggelse medicin, antiviral medicin (hvis de er forårsaget af en virus), smerte medicin, væsker, intrakraniel trykaflastning og sengeleje.

Demens

Ifølge forkert diagnose (-www.wrongdiagnosis.com) er demens en tilstand, hvor en patient oplever en betydelig reduktion i deres intellektuelle evner. De mest almindelige symptomer er kortsigtede hukommelsestab, invaliderende træthed, mental tilbagegang, forvirring, personlighed og opførsel forandringer, kognitiv reduktion, desorientering og foragt for deres sundhed og hygiejne. Medicin, fysioterapi, taleundervisning, kognitiv terapi og ergoterapi er de mest almindelige behandlingsmetoder til og de fleste patienter får mest fra en kombination af flere af disse.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com