Symptomer af Adrenal dysfunktion

03/25/2011 by admin

Adrenal dysfunktion er en endokrine lidelse forårsaget af en dårligt fungerende binyrebark. Også kendt som binyrebarkinsufficiens og Addisons sygdom, tilstanden forårsager en underproduktion af hormoner cortisol og aldosteron, som begge er nødvendige for normale kropsfunktioner. Uden behandling, kan adrenal dysfunktion blive livstruende.

Årsager

Adrenal dysfunktion er normalt forårsaget af en autoimmun sygdom, der krymper eller ødelægger binyrebarken. Andre årsager kan være en svampeinfektion, tuberkulose og kræft.

Almindelige symptomer

De mest almindelige symptomer på adrenal dysfunktion er muskelsvaghed, appetitløshed, vægttab og træthed, der er kronisk og bliver værre.

Andre symptomer

Andre symptomer på adrenal dysfunktion omfatter hovedpine, svedeture, kvalme, opkastning, diarré, irritabilitet, depression, lavt blodsukker og blodtryk, salt trang og mangler eller uregelmæssig menstruation.

Hyperpigmentering

Adrenal dysfunktion kan forårsage din hud til at blive mørkere, normalt på ar, læber, folderne i huden og trykpunkter såsom knæ og knuckles.

Behandling

Behandling af adrenal dysfunktion omfatter erstatter manglende cortisol med syntetiske steroider som glukokortikoid. Behandlingen omfatter også øge væsker, proteiner og komplekse kulhydrater.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com