Recept fakta

02/05/2011 by admin

Recept fakta

Receptpligtig medicin er generelt ordineres til behandling af moderat til svære smerter, og hvis korrekt taget, receptpligtig medicin er effektiv i behandling af deres målrettede lidelse. Men nogle receptpligtig medicin er stærkt vanedannende.

Mest misbrugte

Opioider som OxyContin, Percocet og Kadian (morfin) er blandt de mest misbrugte receptpligtig medicin. Centralnervesystemet (CNS)-depressiva såsom barbiturater (Nembutal) og benzodiazepiner (Xanax og Valium) er også meget misbrugt. Stimulanser såsom dextroamphetamine (Dexedrine) og Methylphenidat (Ritalin), der anvendes til behandling af narkolepsi (sleep disorder), opmærksomhed underskud hyperaktivitet lidelse (ADHD) og fedme, er almindeligt misbrugt så godt.

Gadenavne

Receptpligtig medicin kan ofte fås på gaderne. Derfor, mange receptpligtig medicin har gadenavne: OxyContin--Hillbilly heroin, Oxycotton og Oxycet; Percocet--Percs; Vicodin--Vikes og glade piller; Ritalin--barnlille kokain, vestkysten og Vitamin Rasmussen; Xanax--totempæle; Benzodiazepiner - downers, slik og sovepiller; Amfetamin--bennier, Black Beauty, hjerter og hastighed; og barbiturater--blå fugle, modhager og Phennies.

Risici

Uhensigtsmæssig brug af receptpligtig medicin (bruger uden recept, medicinsk tilladelse, eller ikke som foreskrevne) kan forårsage afhængighed. Overdreven brug af opiater, smertestillende medicin og narkotika kan forårsage brugerens vejrtrækning at bremse eller stoppe. Misbruge beroligende, kan beroligende og beroligende midler i almindelighed resultere i respiratorisk depression (utilstrækkelig ventilation), nedsat puls og beslaglæggelser. En afhængighed af stimulanser kan forårsage afvigende puls, forhøjet kropstemperatur, beslaglæggelse og hjerte-kar-lukning.

Ulovlig handel

En undersøgelse fra 2007 ved Columbia University, sponsoreret af det nationale Center for Addiction og Substance Abuse (CASA), afslørede, at 210 timer blev brugt, registrering af antallet af websteder, der distribuere bestemt receptpligtig medicin. Via søgemaskiner og e-mail-kampagner, blev 187 internetwebsteder fundet skyldig i salg af receptpligtig medicin over internettet; 84 procent af disse websteder kræver ikke recepter til at købe narkotika. Blot 30 steder kræves en recept. Dog erklærede 17 af dem, at faxede recept var tilstrækkelig, 4 erklærede at recepten skulle blive sendt og 9 sagde at de ville kontakte lægen inden du distribuerer stoffet.

Prescription Drug visninger

Ifølge Kaiser offentligheden Spotlight enig de fleste receptpligtig stofmisbrugere i Amerika, at receptpligtig medicin har haft en positiv effekt på deres liv. 54 procent af voksne rapport ved hjælp af fire eller flere receptpligtig medicin dagligt. Der er blandede opfattelse på den farmaceutiske industri, men. Syv ud af ti voksne rapport, at den farmaceutiske industri er for fokuseret på at tjene penge i stedet for at hjælpe enkeltpersoner. 79 procent mener, at høj profit er skylden for de høje omkostninger ved receptpligtig medicin, som mange føler, er urimelige.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com