Urinsyre oplysninger

01/29/2011 by admin

Den menneskelige krop er en storslået biologiske maskine, med hver del skulle arbejde perfekt sammen med de andre til at give optimal sundhed. Intet er overladt til tilfældighederne, ikke engang affald produkterne som urinsyre. Men hvis den hårfine balance er forstyrret, og for meget urinsyre forbliver i systemet, det kunne være tegn på et systemisk sammenbrud.

Fakta

Urinsyre er et affaldsprodukt, der er produceret, når kroppen nedbryder purines, som er stoffer konstateret i visse fødevarer. Kødprodukter, især indmad som lever og nyrer, er højt purinindhold. Den resulterende urinsyre kommer ind i blodbanen, opløses og er gennemført i nyre, hvor det udskilles i urinen.

Symptomer

Høj urinsyre niveauer i blodet, kaldet hyperurikæmi, kan manifestere sig i gigt, en tilstand, der forårsager alvorlige smerter og hævelse i leddene, især tæerne. Mens høj urinsyre i blodet ikke altid forårsage skade, hvis for meget urinsyre er produceret eller det ikke er fjernet fra kroppen hurtigt nok, kan det være tegn på et alvorligt sundhedsproblem.

Årsager

Forskellige sundhedsmæssige betingelser og sygdomme kan føre til urinsyre i blodet. Listen omfatter leukæmi, Hodgkins lymfom, non-Hodgkins lymfom, hypothyroidisme og nyresvigt.

Som tidligere nævnt, kan kost rig på purinindhold føre til høj urinsyre, som vil overdreven alkohol eller koffein forbrug. Tager for meget niacin kan forårsage niveauer til at stige. Visse højt blodtryk medicin og immun-undertrykke medicin udløse høj urinsyre. Selv aspirin og ascorbinsyre (C-vitamin) kan løfte niveauer.

Genetik kan også spille en rolle, som kan visse andre tilstande som fedme og psoriasis.

Identifikation

Høj urinsyre i blodet findes typisk mens evaluere andre betingelser. Læger vil bestille prøver at kontrollere urinsyre, når behandling af patienter for gigt, diagnosticering potentielle nyresvigt, eller når du overvåger fremskridt efter kemoterapi eller strålebehandling. En simpel blodprøve giver alle de nødvendige oplysninger. For at sikre nøjagtige resultater, bør patienter hurtigt fire timer før testen.

Høj urinsyre i blodet er ikke den eneste bekymring. Hvis urinsyre drop for lavt, kan det signal eksponering for toksiner eller tilstedeværelsen af visse sygdomme, lever og nyre.

Behandling

Kostændringer kan sænke urinsyre i blodet. Spise en plante-baseret kost og begrænse forbruget af kød vil reducere purinindhold og skære urinsyre produktion. Hvis kost ændringer alene ikke kan løse problemet, kan læger bestille medicin regime til at løse problemet.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com