Hvad er Vitamin K afhængige faktorer?

05/12/2011 by admin

Hvad er Vitamin K afhængige faktorer?

K-vitamin er afgørende for at skabe en række proteiner involveret i koagulation og antikoagulation af blod. Mennesker, der er mangelfuld i vitamin K tendens til at bløde overdrevent. Der er to former af vitamin K, der forekommer naturligt og de hedder henholdsvis vitamin K1 og K2. Flere af proteiner involveret i koagulation er afhængig af Vitamin K. Disse proteiner er kendt som faktorer. Mangel på vitamin K-afhængige faktorer kan føre til blødningsforstyrrelser.

Koagulationskaskaden

Koagulationskaskaden refererer til et sæt aktiviteter kroppen starter når du bløder. Slutresultatet og objekt af koagulationskaskaden er at gøre blodprop. Koagulationsfaktorer er særlige proteiner involveret i koagulation proces og reaktion af hver faktor aktiverer den næste reaktion i processen.

Afgørende Vitamin K afhængige faktorer

De vigtigste vitamin K-afhængige koagulation proteiner er faktor II, også kendt som prothrombin-- og faktorer VII, IX og X. mangel i nogen af disse faktorer kan forstyrre den evne til at størkne proces og resultere i en række blødning problemer.

Faktor II

Mangel på vitamin K-afhængige faktor II, prothrombin kan være resultatet af en mangel, som kan være til stede ved fødslen eller en, der er erhvervet senere. Medfødt faktor II mangel er gået ned i familier med lidelsen og er yderst sjælden, som det kræver, at begge forældre skal være bærere af det gen, der koder for lidelsen. Mennesker med denne lidelse har dårlig blod koagulation og bløder let. På den anden side er erhvervet faktor II mangel langt mere udbredt. Leversygdom, vitamin K mangel, samt brugen af visse stoffer kan forårsage faktor II mangel. Nogle af symptomerne på faktor II mangel er næseblod, efter traume blødning og post-kirurgi blødning.

Faktor VII

En mangel på vitamin K-afhængige faktor VII er en arvelig sygdom, der resulterer i abnorme koagulation. Lidelsen er også kendt som ydre faktor mangel. Symptomerne på denne lidelse omfatter næseblod, blå mærker og blødning ind i led og muskler. Blødning, der kan også forekomme i mave-tarmsystemet, kan være alvorlige og starter oftest i barndommen. Behandling af mennesker med denne lidelse under afblødningen episoder indebærer anvendelse af infusioner af plasma fra en sund donor eller koncentrater af faktor VII.

Faktor IX

Mennesker, der lider af hæmofili B er mangelfuld i faktor IX koagulation proteiner, som er et vitamin K-afhængige faktor. Faktor IX mangel er også kendt som Christmas sygdom og blev først diagnosticeret i 1952. I dette for det meste arvelig sygdom, er patienten enten mangler, eller har en nedsat mængde af faktor IX protein, der hjælper med dannelse af blodpropper.

Faktor X

Om en i hver 500.000 mennesker lider af en mangel på vitamin K-afhængige faktor X. Lidelsen er arvelig og blødningen, at resultaterne kan være alvorlige. Amyloidose er en anden lidelse, der resulterer i en mangel på faktor X og kan behandles ved kirurgisk fjernelse af milten.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com