Allergiske reaktioner over for chokolade

04/30/2011 by admin

Hvis du er allergisk over for chokolade, er det mest sandsynligt, at du er allergisk over for en eller flere af de tilsætningsstoffer, som chokolade er lavet med. Allergi over for rå chokolade og kakao er meget sjældne, men forekomme. Tilsætningsstoffer til fremstilling af chokolade kan indeholde op mod 300 ingredienser herunder sirup, majs, nødder, gluten fra hvede og koffein. Normalt, jo højere kvalitet af chokoladen du køber, mindre tilsætningsstoffer har været anvendt til fremstillingen.

Effekter

Symptomer på en allergisk reaktion på chokolade kan variere fra mild til svær. Efter indtagelse, vil kroppens immunforsvar montere et forsvar for proteiner i chokolade, det finder skadelige. Kroppen vil sende histaminer og antistoffer til at neutralisere de proteiner derved udløser en allergisk reaktion. Symptomerne kan omfatte udslæt, nældefeber, hævelse af ansigtet, åndedrætsbesvær eller anafylaksi i svære tilfælde.

Tidsramme

Tegn og symptomer på en allergisk reaktion sker normalt inden for et par minutter til et par timer fra tidspunktet for indtagelse. Jo mere alvorlig reaktion, hurtigere og mere alvorlige tegn og symptomer vises. Bør reaktionen være milde, vil en udslæt eller nældefeber udvikle inden for et par timer.

Forebyggelse/løsning

Din læge kan køre et simpelt sæt af allergi test til at afgøre, om du er, i virkeligheden, allergisk over for kakao eller ren chokolade. Testen kræver, at du afstår fra at spise noget der indeholder kakao eller chokolade i en periode på to uger. Når to uger er gået, vil lægen administrere en reguleret mængde af kakao eller chokolade til dig. Hvis din allergisk reaktion er alvorlig, kan det blive behandlet hurtigt i lægens kontor. Skal din allergi mild, kan lægen rådgive behandling eller forebyggelsestiltag.

Overvejelser

Omhyggeligt kontrollere de fødevarer, du spiser til tilsætningsstoffer eller ingredienser. Kakao anvendes bredt som tilsætningsstof i en række fødevarer, ofte uopdaget af smag. På grund af fremstillingen af fødevarer og deres ingredienser i konstant forandring, bør du gennemgå listen over ingredienser på de fødevarer, du køber på hvert køb. Ingrediens etiketter, skal af føderale forordning, indeholde alle ingredienser, der anvendes til fremstilling af fødevarer--selv konserveringsmidler.

Advarsel

Bestemmelse af allergi over for fødevarer skal udføres af en læge. Du bør aldrig forsøge at bestemme din egen allergi ved hjælp af selv - test på grund af de iboende farer af eventuelle alvorlige reaktioner, som kan være livstruende. Din læge vil give et sikkert miljø muligt allergener kan indføres til dig og straks behandlet, hvis nødvendigt.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com