Hvordan at skelne mellem influenza og forkølelse

06/24/2011 by admin

Hvordan at skelne mellem influenza og forkølelse

Både koldt og influenza er virusinfektioner, og symptomerne på to er ens. Dette gør det svært sommetider at skelne mellem de to sygdomme. En kold påvirker din øvre luftveje, og influenza angreb dit åndedrætsorganerne. Generelt er flus værre end forkølelse. De udgør også en risiko for forværring i lungebetændelse eller bakterielle infektioner, der kan føre til indlæggelser. Fald gennem vinteren og i foråret er standard influenzasæsonen.

Instruktioner

• Vær opmærksom på dine symptomer. Kolde lider kan opleve en løbende eller stoppet næse, en kløende eller ondt i halsen, en hoste, nogle trængsel, mindre krop ømhed, en mild hovedpine, nysen, rindende øjne, en let feber (op til 102 F, eller 39 C) og mild træthed, ifølge Mayo Clinic. De kan opleve kun et par af symptomerne. Hver persons krop reagerer forskelligt.

• Bemærke forskelle, hvis du har influenza. Symptomer på influenza, ifølge Mayo Clinic, omfatte nasal overbelastning, en tør hoste, ømme muskler, hovedpine, træthed og svaghed, feber med mere end 100 F (38 C) og kulderystelser og svedeture. En tør hoste er et symptom på kun influenza, ikke en forkølelse. På den anden side er nysen en kold symptom, ikke en influenza symptom. Feber af de to sygdomme er forskellige, så godt.

• Træffe forebyggende foranstaltninger, eventuelt ved at få en influenza skudt. Der er ingen vaccine mod forkølelse. Vask dine hænder, især når du kommer i kontakt med offentlig ejendom, at undgå at fange en forkølelse eller influenza. Undgå tæt kontakt med dem, der allerede er syge.

• Behandle influenza og forkølelse ved at få masser af hvile og drikke masser af væske. I nogle tilfælde, kan din læge ordinere medicin. Mange influenza medicin, men har uønskede bivirkninger. Nogle influenza stammer er endda blevet resistente over for narkotika. For forkølelse, så prøv kyllingesuppe, justere luftfugter i dit værelse og bruge saltvand næsedråber.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com