Kan motion reparere dine lunger hurtigere når du stoppe med at ryge?

12/01/2013 by admin

Kan motion reparere dine lunger hurtigere når du stoppe med at ryge?

Rygning kan bidrage til en bred vifte af sundhedsmæssige problemer herunder kredsløbssygdomme lidelser, slagtilfælde, hjerteanfald og emfysem. Dog i en artikel i kladden 2006, "Cancer epidemiologi, biomarkører & forebyggelse", var det vist, at motion kan reducere risikoen for hjertekarsygdom og lungekræft hos kvinder, hvis det er en del af regelmæssig aktivitetsniveau selv om rygning fortsætter. Således deltager i motion efter rygestop kan bidrage til at forebygge sundhedsmæssige risici forbundet med rygning. Ud over det, kan du forbedre din samlede udholdenhed og nogle lungekapacitet med øvelse til at hjælpe dig med at fremme din livskvalitet efter du op med at ryge.

Udvid dine lunger

En undersøgelse rapporteret i en 2006 "American Journal af respiratorisk og Critical Care" viste, at dine lunger begynde at forbedre efter kun syv dage efter rygestop. Og selvom det vil tage tid, ofte op til et år, for cilia i dine lunger til at genopbygge og genoprette, du kan forbedre din lungefunktion gennem motion. Fordi du vil være med magt at udvide dine lunger som du ånder dybt under aerob øvelse, kan du forbedre din lungekapacitet, eller mængden af luft, dine lunger kan inhalere og mængden af blod gasser dine lunger kan udveksle med hvert åndedrag. Denne forbedrede lungefunktionen fører til nedsat åndenød.

Forbedret perifere vaskulære funktion

Selv hvis du lider af rygning-relaterede lungesygdom såsom emfysem, lungekræft eller kronisk obstruktiv pulmonal lidelse, kan du stadig forbedre din generelle sundhed og reducere din åndenød ved anstrengelse, således fremme din fysisk fitness gennem motion. Men i nogle tilfælde kan du ikke muligvis korrigere skaden til dine lunger, kan motion hjælpe dig med at forbedre dit kredsløbssygdomme. Som din krop bygger flere kapillærer til at rumme for øget motion, vil din krop kunne udveksle blod gasser i dine muskler mere effektivt, giver frisk ilt til at nå dine muskler og, endnu vigtigere, at lette fjernelsen af kuldioxid, som normalt er en stor bidragyder til åndenød og træthed.

Rampe op til aerobic

Aerobe motion er en af de mest slagkraftige værktøjer, som du er nødt til at forbedre din sundhed og fitness, især når du har rygestop. Gå rask, løb, svømning og cykling er alle effektive på at forbedre lunge og kredsløbs-funktion. Du kan finde, at svømning især vil hjælpe dig med at forbedre din lungefunktion, som svømmere lungerne bruger ilt tre gange mere effektivt. Efter du har forbedret dit konditionsniveau at tolerere 40 minutters motion, begynder at tilføje et minuts byger af moderat til høj intensitet aktivitet hver fem minutter for at forbedre din lungekapacitet og effektivitet.

Overvejelser

Se din læge før du begynder enhver fysisk fitness rutine, især hvis du har åndenød med mild aktivitet. Du skal undersøges for at sikre, at du ikke har et livstruende fysiske tilstand, såsom lungekræft. Passe under din øvelser for at sikre, at du ikke overdrive det. Du bør altid kunne tale mindst fem ord uden at tage et pust. Giv dig selv og dine lunger tid til at restituere sig og komme til hægterne fra de skadelige virkninger af rygning. Rådføre sig med en hjerterehabilitering fysiske eller ergoterapeut, hvis du er bekymret om udarbejdelse af en sikker motionsplan.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com