Hvordan bruges restriktionsenzymer?

09/20/2016 by admin

Hvordan bruges restriktionsenzymer?

Restriktionsenzymer er naturligvis produceret af bakterier. Siden deres opdagelse, har de spillet en afgørende rolle i genteknologi. Disse enzymer genkende og klippe på specifikke steder i dobbelt helix af DNA og har gjort det muligt for fremskridt inden for områder som genterapi og farmaceutisk produktion.

Definition

En restriktion enzym er en mere fælles betegnelse for en begrænsning liv1975. Begrænsning enzymer er proteiner, der findes i bakterieceller, der genkender specifikke kort DNA (deoxyribonukleinsyre) sekvenser og derefter skære igennem dobbelt helix strand på det pågældende sted. Disse skæring enzymer blev først undersøgt af Werner Arber, en schweizisk biokemiker ved universitetet i Genève. Opdagelsen af disse enzymer har været kritiske i fremskridt af rekombinant DNA teknologi (der involverer en kombination af DNA fra forskellige arter) samt genterapier.

Typer

Der er tusindvis af forskellige restriktionsenzymer, hver enkelt ved navn for bakterier, det stammer fra. Disse enzymer genkende og skære hundredvis af unikke DNA-sekvenser, typisk fire til syv basisenheder lang. Videnskabsmænd vælge hvilke specifikke begrænsning enzym til at bruge baseret på det ønskede resultat.

Metode til handling

Restriktionsenzymer arbejde ved at målrette en bestemt sekvens af basepar i DNA. DNA har fire nukleotid baser at par sammen; adenin par og thymin, cytosin par med guanin. Begrænsning enzym forårsager begge dele af DNA til at bryde fra hinanden, hvilket ofte resulterer i DNA molekyler med fremspringende uparret baser eller klæbrig ender. Disse klistret ender kan bundet sammen med supplerende DNA basepar klip med den samme begrænsning enzym, selv hvis DNA er fra en helt anden art.

Bruger

For at et gen til at arbejde, kan ikke det blot indsættes direkte i en celle. Første skal forskere bruge restriktionsenzymer at splejse, eller skære den gene, de skal bruge. Den samme restriktion enzym derefter bruges til at åbne DNA i en vært celle eller vektor, som leverer DNA. Vektoren kan være bakteriel eller viral. Hvis målet er at producere store mængder af det ønskede gen, bruges bakterieceller typisk. Hvis målet er for genterapi, bruges et modificeret viral celle der kan inficere specifikke dele af en celle for at integrere det nye genetiske materiales.

Fordele

Opdagelsen af restriktionsenzymer har åbnet dørene for videnskabelige fremskridt i genterapi samt lægemidler. I 1982 blev humant insulin fremstillet i gensplejsede bakterier første rekombinante produktet godkendt af US Food and Drug Administration til kommerciel brug. Nogle forskere håber genterapi i sidste ende kan føre til behandlinger for sygdomme som kræft, hjertesygdomme, AIDS og cystisk fibrose.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com