Cairn Terrier øjensygdomme

01/29/2014 by admin

Cairn Terrier øjensygdomme

Cairn Terrieren er modtagelige for visse okulær sygdomme, som kræver tidlig påvisning hos ejere og specialiserede opmærksomhed af dyrlæger. Forhold såsom melanocytic glaukom er specifikke for denne race, og andre forhold såsom linse luxation kan forekomme i disse hunde.

Okulær melanosarkomer

En lidelse, som primært findes i racen Cairn Terrier er okulær melanosarkomer. Øjensygdom er arvelig, og det påvirker både af hundens øjne. Det er karakteriseret ved små mørke pletter for øjnene og i sidste ende fører til ophobning af væske og trykket i øjnene. I nogle tilfælde en okulær melanom kan udvikle og kan spredes ud over øjet, selvom dette anses for at være en sjælden begivenhed. Hvis betingelsen er fundet tidligt nok, hundens vision skader kan blive forsinket.

Melanocytic glaukom

Melanocytic glaukom, tidligere kaldet Pigmentglaukom glaukom er en anden øjensygdom, der opstår i Cairn terriere. Det er ikke fundet i andre racer, og ifølge en April 2002 canadiske veterinære Journal artiklen med titlen "Melanocytic grøn stær i en Cairn Terrier," betingelsen er familiær. Det sker i hunde hvilke er mellem ni og 13 år gammel. I modsætning til okulær melanosarkomer, kan det ske i kun det ene øje eller i begge øjne. I denne sygdom udvikle en unormal antal celler. Tidlige symptomer er mørk iris og nogle hævelse, men betingelsen skrider frem med væksten af overskydende antal celler. Disse usædvanlige celler kaldes melanocytter. De er af en rund eller oval form, og de spredes i hele regioner i øjet herunder hornhinden og nethinden.

Linse Luxation

Ud over de ovenstående sygdomme er en anden arvelig sygdom, som kan forekomme i Cairn terriere linse luxation. I denne tilstand, ikke kan øjets linsen fokusere fordi det bliver forvredet på grund af svækkelse af okulær fiber. Smerte, rødme, og tåreflåd er tidlige tegn, og hvis venstre ubehandlet linse luxation kan forvandle til glaukom (trykket i øjet, hvilket kan føre til blindhed) og uveitis (hævelse af det inderste lag af øjet, der leverer blod til nethinden). Trods de øjenproblemer, der kan påvirke racen Cairn Terrier, er det vigtigt at bemærke, at hundene er en sund hunderace samlet. Øjenproblemer kan fanget og behandles tidligt ved at anerkende symptomerne og søger tidlige veterinary omhu, når det er nødvendigt.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com