Hvordan man kan reducere risikoen for Chicken Pox

01/27/2014 by admin

Chicken pox er forårsaget af infektion med humant herpesvirus-3 (HHV-3), bedre kendt som varicella - zoster-virus (VZV). Chicken pox forårsager en kløe udslæt med blærer over hele kroppen. Det er ikke normalt ledsages af komplikationer, medmindre en person allerede er syg, og immunitet udvikler efter infektion. Selv om virussen er meget almindelige og let videregives fra person til person, der er ting folk kan tage for at beskytte sig mod smitte, herunder vaccination og undgå inficeret mennesker.

Instruktioner

Reduktion af skoldkopper risiko

• Være vaccineret mod skoldkopper. Dette kan kun anbefales for voksne der aldrig er blevet smittet med VZV og der ikke er blevet vaccineret i fortiden og der er risiko for infektion. Ifølge Mayo Clinic inkluderer dette folk inden for sundhedspleje, lærere og andre folk der har tæt kontakt med børn (eller som lever med folk, der kan blive gravide), samt mennesker, der rejser til udlandet, herunder folk i militæret. Blodprøver kan bekræfte eller ej en voksen allerede er immune over for VZV. Voksne, der får skoldkopper vaccine get to doser mellem 1 og 2 måneders mellemrum.

• Har dine børn vaccineret mod skoldkopper. Dette er en standard del af børnevacciner. For småbørn, den første dosis gives mellem 1 år og 15 måneder i alder og opfølgende dosis gives på 4 og 6 år, ifølge Mayo Clinic.

• Vaccinere ældre børn der ikke har haft skoldkopper, og der også er ikke blevet vaccineret. Mayo Clinic rapporter, at for børn i alderen 7-12, to doser er givet 3 måneders mellemrum, mens børn over 13 får to doser på mindst 1 måned fra hinanden.

• Undgå kontakt med mennesker, der har skoldkopper. Infektionen kan spredes gennem kontakt med udslæt og, når en smittet person hoster eller nyser, ifølge Mayo Clinic. Især bør personer med svækket immunforsvar og gravide kvinder ikke have kontakt med mennesker, der har skoldkopper, eftersom VZV infektion for disse mennesker kan føre til alvorlige komplikationer.

Tips & advarsler

  • Det er ikke altid muligt at vide, hvornår en person har skoldkopper, fordi folk er smitsom, før udslættet vises.
  • Der er ingen fail-safe metode til at forhindre skoldkopper. Selv folk, der er vaccineret kan udvikle tilstand, selv om de vil opleve en mildere form af sygdommen.
  • Mennesker, der er syge, gravide kvinder og folk med en allergi over for gelatine eller neomycin bør ikke vaccineres mod VZV. CDC anbefaler diskutere med en læge om du skal vaccineres, hvis du har HIV, er på immunosuppressing medicin, hvis du har eller er ved at blive behandlet for kræft eller for nylig har modtaget en blodtransfusion.

Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com