De analytiske forskelle mellem Isopropanol og Ethanol

09/17/2016 by admin

Isopropanol og ethanol er begge alkoholer med forskellige kemiske strukturer. Isopropanol er også kendt som isopropylalkohol (IPA), hvorimod ethanol er kendt som ethanol (EtOH). Da atomerne indeholdt i begge alkoholer er de samme, de har nogle lignende karakteristika, men som den kemiske struktur er forskellige, de har mange forskellige funktioner.

Kemiske struktur

Isopropanol er en lidt større molekyle end ethanol. Isopropanol er C3H8O paa ethanol er C2H6O. At betyder selv om begge indeholder de samme atomer - kulstof, brint og ilt - er deres egenskaber forskellige, baseret på forskellen i antallet af atomer.

Bruger

Både isopropanol og ethanol har antiseptiske egenskaber. Selv om begge kan bruges til at behandle sår, er isopropanol mere effektiv som en antiseptisk hudrensemiddel. Food and Drug Administration (FDA) fandt, at anvendes i koncentrationer fra 60 til 95 procent ethanol og isopropanol anvendes i koncentrationer fra 70 til 91 procent er sikker og effektiv til udarbejdelsen af huden for kirurgi og sundhedspersonale, vasker deres hænder. Isopropanol anvendes som opløsningsmiddel i en bred vifte af applikationer, som en belægning og farvestof opløsningsmiddel, en rengøring og tørremiddel og opløsningsmiddel i farmaceutiske produkter og kosmetik. Isopropanol er ikke beregnet til konsum paa ethanol kan anvendes til konsum, hvis det er ren. Ethanol fremstillet af gær bruges i form af whisky, øl og vin. Ethanol er også brugt som en bil brændstof, som er ren alkohol. Til konsum, er normalt 40 procent alkohol og 60 procent vand blandet med det. Når det bruges som bil brændstof, bliver det destilleret til at gøre sikker på det er meget ren. Det er også bruges som biodiesel brændstof i belysning og opvarmning.

Effekter

Isopropanol og ethanol har negative virkninger, hvis de indtages i høje doser, men isopropanol handler om to gange så giftigt som ethanol. Isopropanol udviser symptomer på forbrug straks, inden for 30 minutter. Almindelige symptomer omfatter opkastning, hovedpine, smerter, diarré og mangel på koordinering. Det kan endda føre til døden, hvis indtages i store mængder. De negative virkninger af ethanol vises et par timer efter indtagelse. Forbruget af ethanol resulterer ikke normalt i koma eller død som i tilfældet med isopropanol.

Denatureret alkohol og sprit

Denatureret alkohol er en form for ethanol. Da ren ethanol kan indtages, er denatureret alkohol gjort uegnet til drikkebrug ved at tilføje foul-prøvesmagning og giftige kemikalier. Almindeligt tilsatte kemikalier omfatter methanol, isopropanol eller benzin.

Sprit er en form for isopropanol. Normalt, blandes 70 procent isopropanol og 30 procent vand til at danne sprit. Nogle gange, anvendes ethanol med tilføjet isopropanol som sprit.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com