Geriatriske psykologiske problemstillinger

04/15/2010 by admin

Geriatriske psykologiske problemstillinger

Efterhånden som folk bliver ældre, er det ikke kun deres organer, der er påvirket af modningen, men deres sind også. Der er en række mentale sundhedsproblemer som ældre mennesker er sårbare, og ligesom de fysiske lidelser af gamle alder, geriatriske psykiske lidelser kan være både invaliderende og livstruende, hvis de blev efterladt ubemærket eller ubehandlet.

Demens

Demens er det gradvise fald i en persons mentale evner, siger Hamlet stole. Det er forårsaget af skader på neuroner i hjernen, som kan finde sted som en person aldre. Demens er en sygdom, som rammer ældre mennesker næsten udelukkende med cirka én ud af 20 personer over 65 år udvikle sygdommen. Denne statistik stiger til en fjerdedel, over en alder af 85 år. Symptomer på demens omfatte kortsigtede hukommelsestab, hvilket reducerer deres evne til at udføre daglige opgaver. Det inducerer også rastløshed, forvirring, agitation og forstyrret søvn. Der er ingen kendt kur for demens, men psykologiske terapier og aktiviteter, som holde hjernen aktiv--lide puslespil--har vist sig at bremse udviklingen af demens.

Depression

Depression påvirker mere end 6,5 millioner mennesker over en alder af 65 år, ifølge geriatriske Mental Health Foundation (GMHF). Depression påvirker en persons mentale, følelsesmæssige og fysiske velvære, forårsager symptomer som søvnløshed, tab af appetit, lavt energiniveau og selvmordstanker. Tilstanden hos ældre mennesker kan manifestere sig forskelligt hos ældre end hos yngre voksne, siger GMHF, forlader ældre mennesker risikerer det at blive efterladt ubemærket eller ubehandlet. Ældre mennesker er mere tilbøjelige til at opleve forstyrret søvn, længere perioder med depression og har den største risiko for selvmord. Der er ingen årsag til depression senere i livet, men det er mere tilbøjelige til at forekomme hos kvinder, enker mennesker, dem, der er isolerede og mangler en stærk støttenetværk og dem, der lider af demens. Sen-livet depression kan behandles med psykoterapi, der tilskynder folk til at tale om deres følelser og arbejde gennem spørgsmål i et trygt og åbent miljø, kombineret med anti-depressivt medicin til at genoprette balancen i kemikalier i hjernen.

Delirium

Delirium er en tilstand af mental forvirring, som er almindelig hos ældre mennesker, der reagerer dårligt til visse medicin, behandlinger og infektioner som urinvejsinfektioner, pludselig siger Estronaut. Delirium er kendetegnet ved et pludseligt tab af evnen til at koncentrere sig eller skifte deres opmærksomhed, nedsat bevidsthed og dom af realitet-- og en reduktion eller opbremsning af hjerneaktivitet. Symptomer normalt vises meget hurtigt og kan svinge i løbet af dagen, tilføjer Estronaut. Betingelsen kan diagnosticeres via EEG (elektroencefalogram) som vil vise en opbremsning af hjerneaktivitet. En medicin kaldet Haloperidol kan bidrage til at mindske symptomerne.

Psykose

Psykose er en mental helbredstilstand, der forstyrrer en persons humør, adfærd og tanke processer. Syge af psykose kan opleve vrangforestillinger og hallucinationer, paranoia, angst, forstyrret søvn og depression. Selv om det er en sjælden psykisk lidelse, psykose kan påvirke ældre og virkninger og behandling adskiller sig til yngre patienter, siger Hamlet stole. For eksempel, siger ældre patienter er mere tilbøjelige til at blive deprimeret end yngre patienter, når der beskæftiger sig med en episode af psykose, så behovet for at behandle depression er højere i geriatriske sager, Estronaut.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com