Slagtilfælde adfærd

11/23/2012 by admin

Slagtilfælde adfærd

Et slagtilfælde sker når blodtilførslen til hjernen er afbrudt. Strøg har forskellige årsager og forskellige streger forårsager forskellige symptomer og adfærd i ofre. Slagtilfælde resultere i hjerneskade, som kan påvirke sanser, motorisk aktivitet (bevægelse), tale og forståelse. Slagtilfælde kan også påvirke tankemønstre--herunder både hukommelse og følelser-- og selvbeherskelse. Lammelse eller svaghed almindeligvis påvirker den ene side af kroppen, og effekten kan forblive et offer længe efter slagtilfælde.

Årsager

Den primære årsag til slagtilfælde er en blodprop, eller blokering af en blodprop til en arterie i hjernen. En embolisk slagtilfælde sker, når et stykke af plaque bryder løs fra en arterievæggen, rejser gennem arterierne og lodges i en arterie i hjernen. Cerebral hemorrhages opstår, når et blodkar i hjernen brister og beskæringer i omkringliggende væv. Subaraknoidal hemorrhages sker når blod lækager fra en unormale blodkar eller aneurisme. Vaskulitis slagtilfælde opstår, når blodkarrene blive betændte og svulme. Nogle gange kan en migræne hovedpine fremkalde et slagtilfælde, når blodkarrene smal.

Kognitive ændringer

Kognitive ændringer omfatter demens samt hukommelsesproblemer og udfordringer med problemløsning og kommunikation. Skade på områder af hjernen anvendes til hukommelse kan gøre det svært for slagtilfælde overlevende til at udføre simple opgaver. Den amerikanske Stroke Association rapporter, "slagtilfælde overlevende ikke kan vide, hvordan man starter en opgave, forvirre sekvens af logiske skridt i opgaver, eller glemmer hvordan man gør opgaver de har gjort mange gange før."

Kommunikation lidelser

Fælles kommunikation lidelser forårsaget af slagtilfælde omfatter afasi og motor taleforstyrrelser. Afasi, tab af evnen til at kommunikere, normalt skyldes skader på venstre side af hjernen. Dette kan påvirke verbale udtryk, evnen til at få ord ud; auditive forståelse, evnen til at forstå hvad der bliver sagt til dig; og evnen til at læse, skrive eller arbejde med tal. Motor taleforstyrrelser forårsager sløret tale på grund af muskelsvaghed og mangel på koordinering.

Følelsesmæssige ændringer

Hvornår områder af hjernen, der producerer følelser lider slagtilfælde skader, følelsesmæssig labilitet (ustabile følelser eller humørsvingninger) undertiden resultater. Nogle slagtilfælde overlevende synes ikke at bekymre sig om noget. Denne apati bliver ofte forvekslet med depression.

Bevidsthed og opfattelse

Slagtilfælde forårsager ofte patienter til at miste styrke, følelse eller mobilitet i en arm eller ben på den ene side af kroppen. Når slagtilfælde påvirker den venstre side af kroppen, patienter har tendens til at lider af omsorgssvigt, hvilket betyder at de ignorere ting på den ene side af kroppen. Ifølge den amerikanske Stroke Association, kan "omsorgssvigt køre farveskala fra en person, der ikke genkender lammede lemmer som deres egen til dem, der ignorerer mad på den ene side af pladen eller ord på den ene side af siden." Patienter støde ofte ind i møbler og doorjambs fordi de glemme alt om et sæt af lemmer. Da slagtilfælde påvirker at se, røre, flytte og tænkning, kan patientens opfattelse af verden lide meget. Efterladte kan ikke genkende velkendte objekter, og skader kan forårsage i nærheden af - eller fremsyn.

At yde støtte

Beskæftiger sig med ændringer i et slagtilfælde overlevende personlighed eller fysiske handicap kan være utrolig svært. Som en omsorgsperson, undersøge rådgivning eller støtte grupper til at hjælpe dig igennem dette forsøger tid. Du kan bedst hjælpe din elskede, holde dine egne følelser under kontrol og husk, at din elskede ikke er utilfreds med dig. Du skal være positiv og støttende, men stå fast om hvilke former for adfærd er ikke okay. Holde patienten distraheret og lindret hjælper med at holde jer begge rolig. Endelig kan du prøve positiv forstærkning til at hjælpe undervise patient kontrol og at acceptere begrænsningerne af sin nye situation.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com