Kendetegn for børn med indlæringsvanskeligheder

09/29/2016 by admin

Kendetegn for børn med indlæringsvanskeligheder

Når børn har problemer med sidder stadig, kan ikke holde stille, gøre skøre ting på impuls, kamp med sprog eller matematik-relaterede aktiviteter, og er i stand til at afslutte deres hjemmearbejde eller gøremål, kan de have indlæringsvanskeligheder. Medicinske fagfolk kan teste dem for ordblindhed (læsning og skrivning handicap), dyscalculia (matematisk handicap), dysgraphia (skriftligt eller fin motorik underskud) og opmærksomhed underskud hyperaktivitet lidelse (ADHD).

Ordblindhed (læsning/skrivning)

Ordblinde læse smerteligt og langsomt. Det er meget nemmere for disse børn at forstå teksten ved at lytte til det talte ord, end det er at læse den. Håndskrift er vanskeligt, da disse børn har problemer med at sætte bogstaverne i den rigtige rækkefølge samt stave og huske ordene. Ordblinde kan også have svært med matematiske problemer. Disse børn er bedre til at lære og være produktive på et roligt sted med adgang til en laptop, og oplysninger om tape eller i bøger med stor skrift.

Dyscalculia (matematik)

Børn med dyscalculia kæmper for at forstå grundlæggende matematiske principper. Mængde, positiv og negativ værdi, addition og subtraktion, brøker og penge transaktioner er vanskelige begreber for disse børn at forstå. Børn med denne indlæringsvanskeligheder har også svært ved at genkende sekvenser i matematiske operationer, begivenheder eller gange som dagene i ugen og organisere matematiske problemer. Børn med en matematisk handicap er hjulpet når problemer er forklaret i diagrammer, gennem musik eller på en computer.

Dysgraphia (skriftligt/Fine Motor underskud)

Børn med dysgraphia har en fin motor underskud, der skaber problemer forsøger at udskrive klart og bremser dem, når kopiering eller skrive. Deres skrivning er inkonsekvent, med forskellige tilfælde, uregelmæssige bogstaver, ufærdige ord, og uregelmæssige mellemrum. Disse børn placere deres håndled, papir eller organ i mærkelige positioner og kan klage over, at deres hånd er ømme. Børn med at skrive handicap har svært ved at tænke og skrive på samme tid. Blyant greb, skriver aids designet til børn med indlæringsvanskeligheder, og computere kan hjælpe disse elever i skolen.

Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD)

ADHD børn falder i tre kategorier: uopmærksom typer, hyperaktiv-impulsiv typer og kombinerede typer, der er for aktive, impulsiv og uopmærksom. Impulsive og hyperaktive børn ikke er i stand til at sidde stille eller bo i deres stole; de løber og blande sig i andre børne spil. Når man taler til andre, disse børn er højt, taler for meget, afbryde andre og har svært ved venter på deres tur. Hvert barn har unikke behov, der kan styres ved at lære barnet at kontrollere deres adfærd og hvis anbefalet af en læge, medicin.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com