Stadier af huden kræft melanom

02/22/2014 by admin

Melanom er den alvorligste form for hudkræft. Dens sværhedsgrad er målt i fem faser, fra fase 0 til fase IV. Disse stadier er baseret på tykkelsen af den oprindelige tumor og om kræften har spredt.

Fase 0

I denne fase findes kræftceller kun i de meget øverste lag af huden.

Første fase

Etape melanomer er klassificeret på to måder: tumor er enten ikke mere end 1 millimeter tyk og er sår; eller tumor er mellem 1 og 2 millimeter tyk men er ikke sår. I første fase, at kræften ikke har spredt sig til andre omkringliggende væv eller lymfeknuder.

Fase II

Der er også to muligheder for fase II melanomer. I denne fase, tumoren er mindst 1 millimeter tyk og er sår, eller det er mere end 2 millimeter tyk, med eller uden ulceration. I denne fase, er der stadig ingen spredt sig til nærliggende lymfeknuder.

Fase III

Denne fase er kendetegnet ved spredning af kræft til omkringliggende væv. Dette kan være den omkringliggende hud eller en eller flere af de nærmeste lymfeknuder.

Fase IV

Fase IV melanom har spredt sig til væv, der er langt fra den oprindelige tumor site. Dette omfatter lymfeknuder, indre organer og områder af huden ikke støder op til den oprindelige tumor. Fase IV melanom sommetider spreder sig til hjernen.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com